Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prije-braka

Marketing

53 milijuna


Teško je dobiti na lottu kada u stvar i ne želiš taj novac...barem ne ja.
53 000 000 kn nije novac kojeg bih htjela posjedovati od jednom niti ga dobiti tako na izvolte. Kako je krenula cijela pomama sa silnim novcem jednom sam odigrala i onda sam shvatila da je to potpuno besmisleno jer zašto uopće igram kada podsvjesno ne želim taj novac, a sad kužim da ga ni svjesno ne želim.
Što je iznos veći to mi je odbojniji. Mislim da nitko ne bi trebao dobit toliko novac niti ga posjedovati ako ga nije zaradio...a to je teško ako nisi teški veliki muljator ili bivši ratni profiter.
53 milijuna kn, prokletstvo koje će nažalost nekoga stajati glave, možda ne doslovno, a tko zna možda i doslovno. Jer kada taj novac netko dobije onda će se svim silama pokušavati saznati tko je to ili će se osoba sama odati. Tada kreću napadi rodbine, poznate i nepoznate, raznorazni potrebiti i potencijalni poznavatelju ulaganja. Odjednom će biti milijun prijatelja, cura/dečki koji su čisto zaluđeni dobitnikom i samo ga žele "voljeti". Raznorazne zabave pune svega i svačega, neki ljudi su povodljivi, sposobni za privremenu zanesenost.
I na kraju uvijek postoji velika mogućnost otmice potencijalne osobe od naših ili stranih mafijaša. Piši kući propalo hodanju bez tjelohranitelja i to nekoliko njih 24/7, imanju pravih prijatelja i svega ostalog što imaš u normalnom životu.
A što prosječna osoba zna o ulaganju, raspolaganju i pametnom korištenju tolikog novca... ne puno jer se ionako manje više stalno koprcamo u kreditima i dugovima da ni ne stignemo razmišljati o ulaganju i pametnim financijskim potezima.
S tim novcem možeš ići gdje hoćeš i raditi što hoćeš i na kraju kupiti sve što hoćeš...ali pitanje je što onda kada možeš imati sve na svijetu? Što onda?
Da li se iskreno može pojmiti i zamisliti tolika količinu novca - ja ne. U mojoj glavi to je brojka s hrpom nula iza sebe, kao osoba koja se bavi brojevima znam što znači ta veličina, ali u kunama, iskreno nemam pojma.
Bilo bi dobro kada bi ovaj novac bio podijeljen na neka 3-4 dobitnika, ali tko mene pita.
Da li bih voljela dobiti na lottu, da, nekih par milijuna kn, od 5 - 7, to je optimalna cifra za mene.
S tim novcem možeš kupiti kuću ili stan, recimo apartman na moru, nekakav auto srednje klase, osigurati užu obitelj, poslati roditelje u mirovinu, otići na malo veća i obimnija putovanja, a da ne otplaćuješ godinu dana i da ti ostane za neka manja ulaganja i da imaš sigurnost u životu. Posao bih radila i dalje ili neki drugi, ali bih radila jer mi treba taj osjećaj svrhovitosti, uostalom ako sve propadne i dalje imaš posao koji će te hraniti.
S tim novcem ne bih bila ništa posebno interesantna pa bi i dalje mogla normalno hodati ulicom bez bojazni da me neko zgrabi.. Dobitak bi držala u tajnosti i ne bi postala nova Paris Hilton. Ugodila bih si i dragim ljudima na neki mirniji i ležerniji način bez naslikavanja i javnog preseravanja.
Kao što su istraživanja pokazala čovjek je sa novcem najsretniji kada se pomakne iz niže u srednju klasu ili višu srednju klasu kada može opušteno živjeti bez brojanja svake kune, a sve preko toga ne donosi sreću...čak bi rekli da je proporcionalno smanjuje.
Kada se sve ovo smiri i opet dođu moji iznosi na red, uplatiti ću svoj listić i očekivati.



Post je objavljen 13.06.2009. u 23:02 sati.