Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdesamobor

Marketing

Predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader u Samoboru

Red povijesti, red problema

opis slike

U ponedjeljak, 8. lipnja, Samobor su posjetili čelnici Hrvatske vatrogasne zajednice, njezin predsjednik Ante Sanader i načelnik Željko Popović. Posjeta je organizirana u sklopu plana obilaska vatrogasnih zajednica županija te gradskih i općinskih zajednica. U pratnji su bili predsjednik VZ Zagrebačke županije Stjepan Ptiček i zapovjednik Josip Novosel. Goste su dočekali predsjednik VZ Grada Samobora Jurica Domin, zapovjednik Vladimir Domin, tajnik Boris Bogolin i zapovjednik JVP Samobor Mladen Žitković.
Predsjednik Jurica Domin je izvijestio ugledne goste o povijesti vatrogastva u Samoboru, a zapovjednik Vladimir Domin o operativnom djelovanju i opremljenosti vatrogasaca, nedostatku opreme te radu s mladima i školovanju za vatrogasna zvanja u dobrovoljnom vatrogastvu na području Vatrogasne zajednice Grada Samobora. Zapovjednik JVP Samobor Mladen Žitković je izvijestio o opremljenosti, djelovanju i suradnji s dobrovoljnim vatrogasnim društvima te problemima izgradnje prostora za JVP Samobor i nabavi nedostajuće opreme.
Gosti su razgledali Vatrogasni dom u Samoboru, centar vatrogastva, gdje su na prigodnim panoima mogli vidjeti povijest vatrogastva, najstarije vatrogasne pumpe te najsuvremeniju opremu. Domaćini su izvijestili da je upravo ove godine 80. obljetnica Vatrogasne župe Samobor, a naredne godine 120. godišnjica DVD-a Samobor. Za sjećanje na ovaj posjet predsjedniku HVZ-a Anti Sanaderu je uručena monografija Samobora, monografija DVD-a Samobor i nezaobilazni samoborski bermet.
I.B.

Slika: Predsjednik HVZ-a Ante Sanader s domaćinima na samoborskom Trgu kralja Tomislava.

Preneseno sa Glasnika Samobora i Svete nedelje

Post je objavljen 09.06.2009. u 16:46 sati.