Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paranenormalan

Marketing

Predavanje legendarnog prof.dr.sc. Davora Pavune hrvatskog fizičara i izumitelja

Surfajući po internetu, odnosno tražeći novosti o Davoru Pavuni jer mu se poslije pozitivnih kritika povodom gostovanja u emisiji gubi svaki trag, naišao sam na jedan odličan podatak. Naime dr. Pavuna dolazi u Hrvatsku. Emisiju u kojoj je gostovao možete pogledati ovdje. Hajde da se netko od naših faca sjetio ga pozvati na neku ozbiljnu katedru pa tko voli i može, neka izvoli!

Čovjek je definitivno totalna legenda!


Životopis:


Osnovnu školu završio je u Osijeku. Maturirao je u V. gimnaziji u Zagrebu 1970. godine. Diplomirao je eksperimentalnu fiziku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu 1977. godine. Postao je doktor znanosti u Cambridgeu 1982. godine iz područja fizike kondenzirane materije.

U francuskom Nacionalnom centru za znanstvena istraživanja (CNRS) u Grenobleu boravio je tri godine. Jedno vrijeme istraživao je u Australiji i SAD-u. Od 1986. godine radi u Laussani u Švicarskoj kao sveučilišni profesor fizike, kemije kondenzirane materije te mikro i opto elektronike.

Objavio je preko 150 znanstvenih radova i udžbenik o supravodljivosti na engleskom jeziku [2], koji se prevodi i na druge jezike. Održao je stotinjak predavanja na uvaženim svjetskim sveučilištima. Radi na projektu na Synchotronu u američkoj državi Wisconsin, što je zajednički projekt švicarskih i američkih fondova za znanstvena istraživanja. Predsjednik je svjetskog kongresa o nano-inženjeringu i novim oksidnim tehnologijama u SAD-u. Savjetnik je poduzećima u nekoliko država. Kao savjetnika na području energetike ga je angažirao američki predsjednik Barack Obama.

Jedan je od pokretača Prvog kongresa hrvatskih znanstvenika održanoga u Vukovaru 2005. godine [3]. U povodu 150. obljetnice rođenja Nikole Tesle, dobio je odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Nikole Tesle za osobite zasluge u izumiteljstvu, 2006. godine. Američki ministar energetike Steven Chu imenovao ga je recenzentom projekta iz područja energetike.

Govori pet jezika. U slobodno vrijeme svira u jazz sastavu 4e Etage. U braku je s Francuskinjom Sylvie, imaju sina Marka i kćer Anu.

Sažetak predavanja

Prateći postepen razvoj (meta)fizike tijekom zadnja 3 Milenija odlično se vidi geneza ove "sive" manipulativne civilizacije nafte, zločina i "znanstvenog" redukcionističkog materijalizma.
U predavanjima ću primjerima pokazati kako je nužan novi obrazovni pristup od osnovnih znanosti, te inženjerskih disciplina sve do biomedicinske prakse i općenito novi stav ka Bitku i Životu!
Također ću spomenuti primjere mojih aktivnosti u SAD, Kini, EU i Švicarskoj, te o prijedlozima za novu, bolju Hrvatsku.

Dekan,
Prof.dr.sc. Radoslav Galić, prof.
Izvor: ETFOs



Obzirom da se predavanje održalo snimku možete pogledati ovdje!

Post je objavljen 04.06.2009. u 23:40 sati.