Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/3lj

Marketing

Peti vruć, šesti hladan...

Dugo vremena se ne vidjesmo... – mislim da je napisao neki bosanski književnik ili tako nešto, uglavnom najpreciznije rečeno iz razloga života uživo malo sam odsustvovao s neću reć najčitanijeg ali zato sigurno vrlo kritiziranog bloga.

Neka, sve me to veseli, obožavam vidit gomilu komentara jer kako kaže stara hrvatska poslovica iz doba narodnih vladara uklesana na Baščanskoj ploči uglatom glagoljicom „*e*eš čovika o kojem ne ništa ne priča“. A bilo je svega u međuvremenu, i na društvenoj sceni i okolo a i u Trilju.

Nećemo o politici, naravno, uz napomenu kako je presedan ovih lokalnih izbora pojava nezavisnih kandidata koji su vrlo ozbiljno ugrozili oba stranačka tabora u oba politička pola.U restoranu smještenom do uobičajenog di općinari ručavaju održala se osma ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u Cetinskoj krajini. Organizatori akcije za potrebe Odjela za transfuziju Kliničke bolnice Split bili su Gradsko društvo Crvenog Križa Sinj i Klub dobrovoljnih davatelja krvi Trilj, a prikupljeno je 48 doza krvi. Inače, ovo je druga akcija dobrovoljnog davanja krvi u Trilju ove godine i u prvoj je bilo skupljeno 50 doza, dok se planira još jedna izvanredna akcija - u Grabu 18. srpnja. Šta reći osim da su naši sumještani pokazali svoje pravo lice - humanitarno i voljno za pomoći onome kome je najpotrebnije.Nadalje bilježimo rješenja problema vodoopskrbe u Vojniću. Naime, otkako je počela izgradnja infrastrukture u Gospodarskoj zoni Kukuzovac, ovo naselje svako malo ostaje bez opskrbe vodom i da se to ne bi ponavljalo prigodom izgradnje svake nove hale u zoni za koju niko nije očekivao da će zaživiti, rekonstruirat će se 1,4 km oko 30 godina starog azbestno-cementnog vodovoda koji prolazi uz lokalnu cestu Mojanka-Vojnić, smješten u osi buduće središnje prometnice unutar GZK-a.


Mislim da nema čovika u našem kraju koji bi volio da se ovaj događaj nije održao jer bi dotična osoba onda bila među nama, no pijetet prema nevinoj smrti mi nalaže izvještavanje. Naime, u petak navečer u triljskoj kinodvorani predstavljena je knjiga poezije pod nazivom “Kad priča završi”, pokojne Kristine Šušnjare, djevojke iz Vedrina kod Trilja koju je u siječnju prošle godine brutalno usmrćena. Knjigu u kojoj su zapisane 62 pjesme, podijeljene u tri ciklusa: Vrata, Voli me i Smaragdni kamen, predstavili su inicijator i urednik Mihovil Bogoslav Matković, u ime nakladnika Libar d.o.o. i M Prag Ante Margeta, recenzent Šimun Čagalj, te dekan Cetinskog dekanata i triljski župnik don Stipe Ljubas.
Na promociji su, uz Triljane i goste, bili Kristinini roditelji Ivica i Ankica te brojna rodbina.“Ova nam je knjiga darovala Kristinino čisto srce i bogatstvo osjećaja" - rekao je Šimun Čagalj, dok je inicijator ideje o izdavanju knjige Mihovil Bogoslav Matković istaknuo rekao je kako je, nakon što je u medijima koji su pratili ovaj slučaj pročitao izvatke iz Kristinina spomenara u kojem je zapisivala svoje stihove, čvrsto odlučio da knjiga mora ugledati svjetlo dana.

Post je objavljen 01.06.2009. u 22:03 sati.