Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/4animals

Marketing

Vrijede li ista pravila!?

Proslavili smo 2. godinu postojanja 10. 05. (:
---------------------------------------------------------

Ovaj post će biti malo o cirkusu, sigurno se čudite zbog naslova... Pa ovako, sigurno ste zamjetili da se na RTL-u četvrtkom navećer prikazuje kao neka repriza poznatog cirkusa u Monte Carlu.
Scene su fantastične, sve ih gledam s divljenjem dok ne dođe onaj dio kada glavne i senzacionalne zvjezde postanu - životinje, onda moj izraz divljenja pređe u izraz gađenja.
Svima nama se, vjerujem pobudi zanimanje kada vidimo nešto tako zanimljivo na ekranu, čovjeka koji gladi ogromnog tigra ili ženu koja leži nekoliko centimetara od slonove noge, ali zar je tih nekoliko minuta divljenja vrijedno muke koje životinje prolaze u životu dok su u cirkusu.
I pitanje je - ako može neki crkusant, mogu li i ja možda u kući držati dva, tri tigra onako, čisto iz zabave. On može u kavezu, moji bi kažem vam bili bolje zbrinuti. Hvala Bogu da ne mogu, ali eto on smije. I to ne da i smije držat nego ih smije fizički i psihički maltretirat, držati u - da ne kažem ne ljudskim, nego ne životinjskim uvjetima. Odrasli slon se u onakvom kavezu vjerojatno ne može ni okrenut.
I za pitomog, domaćeg konja cirkus ne noćna mora, a kamo li za tigra koji živi na drugom kraju svjeta ili za slona koji bi vjerujem rađe dopustio tom istom tigru da ga napadne.
I sada zašto ONI smiju imati tigrove (koji su zaštićena vrsta) i slonove (koji također žive u rezervatima)!? Zbog tradicije!? Recite sada tko je tu doista lud!? Ja, TAJ tko vrši tu torturu nad njima ili onaj koji je NJEMU rekao da smije?

Zakon o zaštiti životinja - zabranjeno je:


11. koristiti životinje za cirkuske i druge predstave, filmska i televizijska snimanja, oglašavanja, izložbe ili natjecanja, ukoliko ih se pri tome prisiljava na neprirodno ponašanje ili se kod životinja izaziva bol, patnja, ozljede ili strah,


(i ima još puno crtica koje se krše u cirkusu)

Pa sada!?!? Da li bi slon možda i inače iz nekog razloga (u ovom slučaju zbog BIČA - izaziva bol, patnja, ozljede ili strah) odjednom sjeo na neku klupicu, digao dvije noge u zrak jer je neku zazviždao, da li bi tigar izvodio neke gluposti na nekom poligonu da nema toga BIČA.

Važno je da se provode zakoni koji se portive demokraciji. Mi ne možemo bez prirode, ali priroda može bez nas.
Kao da su svi ostali bez osjetila, kao da ništa ne vide ni ne čuju. Samo gledaju kako bi sebi napravili nešto u korist.

Toliko o tome..

-------------------------------------------------------------
P.s. znam da sam ponovo neredovita u postovima, ali vidim da vas stvarno malo dolazi ovdje, ja vam i dalje sve komentiram.

Post je objavljen 31.05.2009. u 21:54 sati.