Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/donajulia

Marketing

Buvljak Cligancourt

Evo ga Alfi sretan

Na samom sjeveru Pariza, u jednom od najnepoželjnijih kvartova za živjeti nalazi se jedan od najpoznatijih buvljaka.

Satima se može hodati, danima istraživati :)



Nema čega nema. Od prastarih knjiga na latinskom, preko vjenčanica i haljina iz 50-tih, kineskog porculana, originalnih Barbika (sa odrezanom kosom), pa do raznih uniformi, odijela, napoleonovskih obilježja i najnovijih fićfirića iz čajna šopova sretan

Prodavači često ne znaju pravu vrijednost neke stvari, i onda se sa njima možete natezati do beskraja. Tu znalci određenih predmeta ili epohe dolaze na svoje.

Ja moram reći da je namještaj jednostavno prekrasan, onaj stari, puno drvo, vidi se da je kvalitetan.

Buvljak je napravljen tako da je većinom sve ispod štandova i podjeljen je na dva dijela. U jednom je dijelu samo roba (i to nova i moram reći, sa cijenama kao u središtu Pariza, strašno nešto), a u drugom dijelu su gore nabrojane stvari.

Prodavači, osim onih što ispod kaputa prodaju satove, replike Eiffelovog tornja i naočale, nisu naporni niti dosadni. Ne vuku te za rukav. Međutim, većina ih ne dozvoljava slikanje, pogotovo ako je riječ o ručnom radu. Tako sam vidjela jednu prekrasnu kućicu za ptice, i isto tako dvorac za lutke napravljen do najsitnijeg detalja, ali eto - zabranjeno slikanje.

Ma da sam znala mu reć, rekla bih ja njemu - ne bih ti ja ovo znala pravo ni fotografirati, a ne prekopirati tvoj rad. smokin

Ali eto, nisam znala, tako da sam spremila aparat tamo gdje mu je i mjesto.

Sve mi je bilo super, ali nisam imala želju ništa kupiti. Osim jednog, a to eto, nisu imali. Pih.

Mome Toniju sam htjela kupiti autić Renault4 (oržinal), međutim, Toni... ispruži desnu ruku sretan Ništa od toga ovaj put.

Ali ako želite na maškare ili biti jednostavno originalni, ako želite neki poseban komad namještaja u svojoj kući.... onda je ovo pravi izbor za vas.



Post je objavljen 27.05.2009. u 16:18 sati.