Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/justthepine

Marketing

Zvjezdane Staze

Kao malo koji film, čekao sam ovaj. Prekjučer sam išao u kino. Jedva sam dočekao. Ko malo dijete. U kritikama koje sam čitao bilo je spomenuto kako nemojmo očekivati djelo u stilu dosadašnjih Zvjezdanih Staza već djelo koje je napravio J.J. Abrams. Sva sreća pa se kritičari i ja u mnogočemu ne slažemo. Foršpani koje sam do sada vidio su mi ulijevali nadu da će film biti dobar.

Kada je počeo, trnci su mi prostrujali tijelom. Gledam nešto o čemu se već dugo piše, čita, priča. Malu nervozu pred projekciju mi je davala činjenica koju sam pročitao u sadržaju. Petljanje u putovanje kroz vrijeme. Ako nešto ne volim u Zvjezdanim Stazama je putovanje kroz vrijeme. Nemojte me s tim hraniti. I onda uvijek nekako putuju kroz tri ili četiri petlje, vraćaju se milijun puta nazad i nikad ne ispadne dobro. Pa onda opet popravljaju i petljaju se u ono što ne bi smjeli. Meni osobno su uništili serije u kojima je kapetan bio Jonathan Archer. Naime, toliko su spetljali to putovanje kroz vrijeme i tamo neki rat da mi se to više nije baš ni gledalo. Meni, koji gutam Zvjezdane Staze. Na kraju je sam serijal izgubio publiku i naprasno je prekinut prije sedme sezone (što je inače neki standard za seriju). A baš su mi se jako svidjeli kada su se počeli prikazivati. Da ne kažem kako su u serijalu rekli da je Hrvatska zaslužna za dostignuća u svemiru (budimo realni, zbog naših u Višnjanu će to možda i biti tako). Uglavnom, pokvarili su seriju i već sam vidio gomilu gluposti u filmu.

Srećom, putovanje kroz vrijeme se desilo samo jednom i imalo je ogromne posljedice za sve. Ne, neću vam kvariti doživljaj filma, ali ću reći jedno… ostavili su prokleto veliki prostor za snimanje još filmova (jupi jej!), a bome i serijala ako se zainteresira publika. A u meni su probudili interes da pretresem sve moguće izvore i ponovno pogledam SVE filmove od početka prema ovamo. O da… Volim Zvjezdane Staze. Iz kina sam izašao s osmjehom od uha do uha i sav titrajući fino Ako netko nema problema s tim, ponovno bi uručio režisersku palicu J.J. Abramsu. Zaslužio je mali…


Post je objavljen 22.05.2009. u 20:22 sati.