Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/udrugemiljevci

Marketing

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRTUŠTVO

Što se konkretnije Miljevaca tiče, spomenuo bi Dobrovoljno vatrogasno društvo Miljevci o čemu je ujednoj od emisija na radio Drnišu govorio i saborski zastupnik i gosp. Ante Kulušić.
Miljevački sabor kao udruga građana je još 2007. godine poslao dopis namjere osnivanja DVD-a na područuju miljevaca.


Poznato vam je da je prostor Miljevaca izložen stalnim opasnostima od velikih šumskih požara. Posljednjih godina upravo na Miljevcima bilježe se najveći šumski požari u Šibensko-kninskoj županiji. Ti ljetni požari su stalna opasnost imovini i ljudskim životima kao i vrijednom raslinju unutar Nacionalnog parka Krka, osobito hrastovoj šumi u visovačkoj brini.
Smatrali smo da bi se ustanovljenjem dobrovoljnog vatrogasnog društva Miljevci razina zaštite od požara kao i svijest stanovništva o potrebi čuvanja okoline, značajno poboljšala.

U ovu svrhu smo čak i osigurali prostorije koje bi koristio DVD, čak i vatrogasno vozilo koje je osigurala Vlada RH, međutim,UPUĆEN JE DOPIS GRADONAČELNIKU,A sve ovo je palo u vodu jer pozitivan odgovor od gradonačelnika Dželalije nismo dobili, a koliko se ja sjećam odgovor je bio da na našem području već djeluje jedno dobrovoljno vatrogasno društvo i da drugo nije potrebno.
Smatrao sam tad, a i sad smatram da smo to trebali iskoristiti, i to na primjeru ostalih Gradova u županiji, jer ako Šibenik može imati ni manje ni više nego 8 DVD-a na svom području poput DVD-a Zablaće, Perković, Žirje, Zaton, Grebaštica, itd. Onda bi i grad Drniš trebao imati bar 2.
Inače zakonska procedura formiranja DVD-a je identična formiranju udruga građana, a upravo i sam zakon o vatrogastvu u članku 10. preporuča formiranje više vatrogasnih društava u jednoj općini


Post je objavljen 18.05.2009. u 08:03 sati.