Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkdubravamladi

Marketing

19. kolo - Kustošija-Dubrava

Da je sve relativno još prije 100 godina dokazao je veliki znanstvenik Einstein. U nedjelju su dječaci nogometne mladeži Dubrave i Kustošije tu teoriju samo potvrdili. Pogled na tablice prije ovog vikenda uputio bi vas da se kladite na dvije sigurne pobjede Dubrave, jednu Kustošije i jednu neizvjesnu i vjerojatno izjednačenu utakmicu. No gostovanje na Kustošiji ipak je drugačije završilo i to u korist domaćina.
Mlađi limači Kustošije uvijek su bili teški protivnici našoj momčadi 99. godišta. I one zlatne 2007. naši dečki dobro su se namučili kako bi izvukli barem bod na ovom istom terenu. Jučer nisu bili te sreće, ili nisu imali onog malog asa u rukavu (sjećate se?). Jučer je Kustošija bila bolja momčad na terenu iako ih njihova trenutna 9. pozicija na tablici sigurno ne zadovoljava.
Naši budući pioniri pobijedili su domaćine 0:2 golovima Paška i Vidovića, što je obradovalo njihove navijače i što je još važnije zadržalo ih na vodećoj poziciji. Kako se bližimo kraju prvenstva i napetost na vrhu raste. Još su preostale tri utakmice i Dragovoljac još uvijek trči istim tempom. Nema prostora za greške i kalkulacije, treba izdržati do kraja.
Veliki zagići su nas već navikli na iznenađenja pa ne bi bilo čudno da se to i jučer dogodilo. Preko puta njih jučer je stajala momčad sa 4. pozicije i za njih je to trebala biti tek trening utakmica. Međutim naši dečki pobrinuli su se da dokažu da je veliki Nijemac imao pravo. Tek jedva, jednim pogotkom Kustošija je osvojila ova tri boda što ih je ostavilo u borbi za treću poziciju.
A naše male pikule nisu se uspjele suprotstaviti ovoj uigranijoj ekipi. Iako su u jesenskoj utakmici podijelili bodove, a u poretku se nalaze jedni za drugima, Kustošija je sa dva postignuta zgoditka dokazala da su nijanse ipak velike i važne. Tako Dubrava ostaje u doljnjem domu tablice i sa još tri neizvjesne utakmice pred sobom.


Post je objavljen 18.05.2009. u 09:44 sati.