Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/razoblade

Marketing

Svi preživimo život, smrt je ta koju nitko ne preživi...

Mi. Ljudi.
Čudno je to.
Ne, zapravo nije - jako je jednostavno. Živjeti - to je činjenica. Ne možeš negirati to da postojiš, to je teško napraviti.
(znam da sad misliš da je ovo post za tebe, ali moram ti reći da se varaš - ovo je post za mene)
Svi opravdavamo život. Moje najdraže opravdanje je da mi je dat, pa mora biti neki razlog. Ne, sad se glupiram - imam ja svoj razlog, ali da ga rečem ikome, prestao bi to biti. Ne mogu imenovati taj razlog, ne mogu ga čak ni odrediti, ali taj razlog je tu. To je moj razlog koji živi u meni, taj razlog jest ja i taj razlog je bio tu i kad je bilo najteže, kad je oštrica bila nekoliko milimetara od moje ruke, kad su moja stopala napola stajala u zraku, kad je vjetar bio u kosi, a ništa u rukama. Kad sam bila na rubu, razlog je bio tu. Još uvijek je tu, možda sad više nego ikad prije.
Moram znati. To je jedan dio moga razloga. Jedan dio moga opravdanja za postojanje. Moram znati zašto, kako, kada, gdje... kako bi bilo licemjerno misliti da imam pravo odbaciti znanje koje mi je dano - ne! Ne znanje, već mogućnost da doznam. Mora biti razlog, mora postojati razlog, samo me ne tjerajte da ga kažem. Ne tjerajte me da pronalazim vaše razloge.
Mogu vam samo pomoći, zar ne?
Jednostavno je, zapravo, prejednostavno. Tu si. Ne možeš biti nigdje drugdje. Nemaš izbora. Oh, zapravo imaš, ali to nije prirodno dan izbor. Život i smrt nisu izbori - to su činjenice. Živimo. Umiremo. Živimo. Umiremo. To ide jedno s drugim, kao dva ljubavnika, brat i sestra, majka i dijete... To su činjenice. Ono što je također činjenica, ali ona činjenica koju nitko ne priznaje, to je da uvijek postoji razlog.
Tko će vam to reći? Tko će vam reći da ima smisla? Nitko. Nitko ne priznaje smisao, jer onda se ne bi imali za što boriti, ne bi se imali na što žaliti. Ja se samo nasmijem. Ima smisla, više ništa nije bitno. Smisao je u meni. Ja sam smisao. Ja sam razlog. Ja sam to sve sama sebi.
Egoizam - egoizam.
Nema veze, živa sam.

I tu sam ako ti treba pomoć u pronalasku razloga.... svima vama.

Post je objavljen 16.05.2009. u 13:36 sati.