Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boric

Marketing

POTPUKOVNIK SLOBODAN TARBUK,KOMANDANT PETRINJSKOG GARNIZONA,CETNIK&RATNI ZLOCINAC-SKINES PETOKRAKU,STAVIS KOKARDU I-SVRSEN POS`O!

Pocelo je ubrzo nakon sto je u ponedjeljak potpisan najnoviji prekid vatre.
Neke jedinice savezne vojske borile su se uz Srbe.Vojni su helikopteri nadlijetali Petrinju a tenkovi su se kretali prema gradu iako je vojsci naredjeno da se povuce.Dok je grad u mraku zasipan vatrom,hrvatski su se stanovnici spremali za odlazak uklanjajuci svaki trag svoje vjere u hrvatsku nezavisnost.
-Strasno je.Jako sam uplasena.
Jos uvijek nema traga medjunarodnim promatracima koji bi trebali nadgledati prekid vatre i gradjani se moraju brinuti sami o sebi.Napetost je iznimna.Ubrzo nakon toga u srediste grada usli su vojni oklopni transporteri.Okruzeni hrvatskom policijom ubrzo su se morali povuci.
Vojska se pokusala domoci tijela jednog Srbina koji je poginuo u sinocnjem
sukobu.Prije samo dva mjeseca Hrvati i Srbi su ovdje zivjeli u miru.U posljednja dva mjeseca trecina Hrvatske je pala u ruke Srba.Hrvatska se nalazi u zacaranom krugu.Da bi prekid vatre bio potpuno djelotvoran medjunarodni promatraci moraju doci ovamo a oni odbijaju doci dok se borbe ne prekinu i ne bude im zajamcena sigurnost.Buduci da bi zaracene
strane trebale razraditi uvjete za prekid vatre,zasad se cini da on ne vrijedi ni koliko papir na kojem je napisan.
(Christiane Amanpour,CNN,Petrinja,IX 1991.)


Post je objavljen 15.05.2009. u 14:46 sati.