Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvatskakatolickamladez

Marketing

Kada zlo zarobi dobrotu

Povratak đavla

"Kad nečisti duh iziđe iz čovjeka, luta po bezvodnim mjestima tražeći počivalište. Ali ga ne nalazi. Potom veli: "Vratit ću se u svoju kuću iz koje sam izašao." Kad stigne, nađe je praznu, pometenu i uređenu. Potom ode i uzme sa sobom sedam drugih drugova, gorih od sebe, te uđu i tu se nastane. I posljednje stanje tog čovjeka postaje gore od prijašnjeg. Tako će biti i ovome pokvarenom naraštaju."

Evanđelje po Mateju

Zlo je neumorno. Traga, hara, želi prevlast, vladavinu nad svime. Nastanjuje se u slabima, nemoćnima, klonulima duhom i tijelom. Traži da mu se pokorava. Zlo je zamaskirano raznim maskama, pritajeno, daje lažnu ushićenost, trajanje i lažne riječi koje su okrenute svjetovnom. Zlo je tamo gdje je i materijalno. Potiče na grijeh, na negativne ljudske emocije i obožava kada vlada kaos, nemir i zloća u ljudskim srcima. Zlo je zlo.
Tmina koja ispunjava dušu nakon počinjene zloće utapa čovjeka u njegovoj vlastitoj boli, patnji. Gotovo kao da nadzire jadna i bijedna čovjeka koji kao da se nasukao na nekoj obali mraka. Tada ga pogađa iznova i iznova na mjestu boli, a jadni čovjek pada dublje ukoliko ne potraži Isusa, ukoliko ne potraži Gospodina.
Kada zlo zarobi dobrotu u čovjeku bez vjere ono dobije prevlast nad njim,
ali kada vjera u čovjeku nikne, kada se rasplamsa životni plamen vjere, tada dobrota pobijedi zlo u čovjeku.

Image and video hosting by TinyPic

Smrću Krista pobijeđeno je zlo.


Post je objavljen 14.05.2009. u 16:32 sati.