Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/frogbros

Marketing

One Missed Call (2008)

Propušten poziv (2008)

Photobucket

Produkcija: Alcon Entertainment / Missed Call Productions / Kadakowa Pictures / Kadokawa Pictures / Equity Pictures Medienfonds GmbH & Co. KG IV / Intermedia Films
Redatelj: Eric Valette
Scenarij: Andrew Klavan
Remake filma: "Chakushin ari" (2003)


Uloge:
Shannyn Sossamon (Beth Raymond)
Edward Burns (Det. Jack Andrews)
Ana Claudia Talancón (Taylor Anthony)
Ray Wise (Ted Summers)
Azura Skye (Leann Cole)
Johnny Lewis (Brian Sousa)


Film je izašao u kina 2. veljače, 2008 godine
Trajanje: 87 minuta
Foršpan filma...
Službena stranica
Nagrade:
2008 godina - nominacija Teen Choice za najbolju mušku (E. Burns) i žensku ulogu (S. Sossamon) u horor/triler filmu


Photobucket


SADRŽAJ:
"- Beth Raymond je studentica psihologije čiji se život mijenja u potpunosti kada njena prijateljica Leann na svom mobitelu odsluša uznemirujuću glasovnu poruku svoje smrti. Isprva je sve izgledalo kao neslana šala, ali kada Leann doživi nesreću u kojoj umire na točan datum i vrijeme koji su bili navedeni u poruci, Beth ima razloga vijerovati da je možda ona sljedeća.
Nerazjašnjene smrti osoba bliskih Beth zainteresiraju javnost pa se tako u istragu uključuje i televizijski voditelj Ted Summers, specijalist za paranormalne pojave. Uz pomoć šefa policije Jacka Andrewsa, Beth uskoro otkriva vezu između misterioznih poruka, te ih istraga dovede do zapanjujućih otkrića..."




Photobucket


RECENZIJA:
- Ljudi moji.... Što bih mogao reći o ovom filmu?
Ovo je jedan od najgorih horor filmova snimljenih prošle godine, ali i jedno od najvećih horor smeća što su moje još relativno mlade buljavice u svom 30-godišnjem životu vidjele. Također jedan od pet najgore snimljenih horor rimejkova. Neću trošiti mnogo riječi nego idemo odmah na pluseve i minuse ovog nedjela devete umjetnosti:


Što valja kod ovog filma:
- film ima trolist poznatih glumaca: slatku Shannyn Sossamon, Eda Burnsa i mog osobnog favorita i jako dobrog karakternog glumca Raya Wisea, čija je epizodna gluma jedino vrijedno gledanja što se tiče glumačkih ostvarenja
- scena sa mačkom na početku filma
- jako lijep detalj pogleda iz perspektive duha koji vidi životnu energiju ili isijavanje aure živih bića
- solidni specijalni efekti čiji su prizori kratki i ne dave mnogo u pretjerivanju sa CGI-om


Što ne valja kod ovog filma:
- nema nikakve originalnosti kako u scenariju Andrewa Klavana tako i kadrovima prikaza smrti žrtava duha
- glup i bezidejni kraj; još jedan nepotrebni rimjek proljev
- scenarij ofrlje napisan (nema zanimljivih dijaloga, nego se sve vuče kroz klišejizirano nanizane rečenice svojstvene filmovima žnj produkcije) i odaje dojam bljutavosti kod pomnog pomatrača radnje
- nepotrebno kopirana scena sa rukom koja bira broj na mobitelu (Leannina smrt)
- gluma nezanimljiva i drvena
- nema niti jednog horor elementa, a i previše je osvijetljen za ovakvu vrstu filma
- početak odmah govori kakav će film u cijelosti biti


Photobucket


Završna riječ:
- Ovo je beskrvan film koji nema niti u jednoj svojoj sceni barem minimalnu dozu jeze ili barem specifiču atmosferu što je odlika filmova o duhovima i ukletim stvarima. Drugi problem filma su sami glumci, koji odrađuju svoj posao u karikaturnom tonu preglumljavanja i zajedno sa netalentiranim redateljem Ericom Valetteom (barem što se tiče žanra strave i užasa) stvaraju dojam kod gledatelja da je ovaj rimejk odrađen samo da se odradi i podigne honorar. A tome odmaže i slabašni predikat PG-13.
Mogu još dodati da mi je žao što sam gledao ovakvo smeće i tako si potratio 87 minuta svog života. Vama koji će vjerovati u moju procijenu toplo preporučam japanski original "Chakushin ari" iz 2003 godine, koji je prema mojoj listi o Azijskim horor filmovima na odličnom drugom mjestu svih vremena, a to je vjerujem dovoljno da vas nagna na gledanje (tu barem imate R predikat, zanimljivu radnju i mnogo lijepe jezovite atmosfere).


THE SCENA:
- ma dajte....zar toga ima u ovom filmu?...kako je cijeli film za zaborav takve su i scene

Post je objavljen 13.05.2009. u 23:36 sati.