Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/darkojo

Marketing

blog.hr integriran s Windows Live Writerom

Prije nekoliko mjeseci pokrenut je hrvatski open source projekt PlugBlog na kojem su radili studenti varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike, a projekt se odnosi na Windows Live Writer (WLW) aplikaciju. To je klijentska aplikacija koja je dio Windows Live obitelji i koja služi za objavljivanje i uređivanje blog postova. Studenti su odlučili pomoći programerima diljem svijeta kroz kreiranje detaljnih uputa, predložaka za Visual Studio i video uputa o tome kako integrirati vlastiti blog servis sa WLW. Drugi cilj projekta je također bio dokumentirati proces izrade dodataka za WLW te napraviti neke konkretne primjere dodataka. Sve informacije i rezultate ovog projekta možete pronaći na www.codeplex.com/plugblog

Na kraju projekta odlučili smo kontaktirati blog.hr servis i pomoći im da naprave integraciju s WLW. I danas ponosno predstavljamo da je blog.hr u potpunosti integriran s WLW te svi korisnici ovog servisa odsada svoje blog postove mogu pisati kroz puno bolji i produktivniji alat.

Dosta savjeta o korištenju ovog alata možete pronaći na adresi livewritertips.com, a dodatke kao što su primjerice upload videa na YouTube ili slika na Flicker možete preuzeti ovdje.

Također s ovim postom prebacujem svoj blog s adrese darkojo.bloger.hr na darkojo.blog.hr gdje ću nastaviti s tehnološkim postovima iz Microsoft svijeta.



Post je objavljen 27.04.2009. u 10:51 sati.