Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malenazvijezdica

Marketing

Muke po kraju školske godine (da, opet)

Za šest tjedana je kraj školske godine. Kao i uvijek, u ovo se vrijeme uči jako brzim i pojačanim tempom. Moram se pohvaliti i reći da su mi ocjene čak sređene ako pogledamo stanje prijašnjih godina u ovo vrijeme. Da je sada kraj nastave, imala bih 12 petica zaključeno. Koji je onda cilj mog učenja? Pa, cilj je imati te petice zaključenima:) Naime, iz pojedinih predmeta će se pisat testovi još i odgovarat. Moram odgovarat zemljopis, povijest i hrvatski. I moram pisat test iz politike, dva iz matematike, iz hrvatskog još, njemačkog, informatike i knjigovodstva. Za ostale predmete nisam sigurna.
Imam problema s talijanskim. Ocjene su mi za 2:). Namjeravam pisat razredbeni ispit na kraju godine, zbog problema s profesoricom (za njih sam si možda i sama kriva, imam dug jezik, muuu).
Talijanski je zapravo lagan i ima jako malo gradiva. Namjeravam ga počet učit 1.5. a do tada zemljopis i povijest riješiti (čitaj, preposat povijest da imam odakle učit i zemljopis odgovarat). A zatim hrvatski odgovarat, iako bih se to već sada mogla javit ali sam lijena. Zemljopis mi je važniji zato što ću iz hrvatskog svakako imat 5.
Imat ću i iz zemljopisa, vi vjerujete da ja to mogu:).
Dalje, njemački imam sve 5, osim 2 iz odgovaranja riječi, nespremna. Prosjek mi je točno 4.5 iz njega. To također namjeravam ispravljat, neda mi se zadnjih tjedan dana:).
Dobra stvar je da je sljedeći tjedan 1.5. pa to znači da imamo samo 4 dana nastave. I tako smo isto slobodni 20., 21., 22.5. zbog nacionalnih ispita (probna državna matura). To je barem mali odmor i mnogo vremena (5 dana u vrijeme kad su svi vražji testovi) za učenje.
E tako. U srijedu imam jedan od ona dva ispita iz matematike.
Vi mi ostanite dragi, dobri i mili, i ako ima netko da dobro zna talijanski, trebala bi mi mala pomoć, pa neka kaže ako zna.
Puse:)

Post je objavljen 25.04.2009. u 15:11 sati.