Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cetirigospe

Marketing

DUHOVNI SPEKTAKL U ZAGREBU

Image and video hosting by TinyPic
Nakon pape Ivana Pavla i Zlatko Sudac na Hipodromu

Vlč. Sudac želi izgraditi pastoralni centar u Krku, koji bi financirao novcem od prodaje svoje knjige "Razgovori" s Dunjom Ujević,,,,,,,,,,,,,,

Pretpostavlja se da će karizmatik na Hipodromu Zagreb ovog ljeta okupiti više stotina tisuća vjernika, na što crkveni velikodostojnici ne gledaju s odobravanjem jer im smeta što se od vlč. Sudca stvara kult,,,,,,,,,,,,,,

Najpopularniji hrvatski karizmatik vlč. Zlatko Sudac održat će duhovni seminar na zagrebačkom hipodromu. Premda neslužbena i nepotvrđena ta je vijest poput munje odjeknula među obožavateljima vlč. Zlatka Sudca, istodobno asociravši na nezaboravnu misu pape Ivana Pavla II. koju je 1994. služio pred miljun vjernika okupljenih upravo na Hipodromu Zagreb.
"Zlatko kao Papa!", proširio se glas i u crkvenim krugovima, koji ne opovrgavaju tu mogućnost, ali sumnjaju da će se biti srušen rekord pape Ivana Pavla II. i da će se na Sudčevom seminaru okupiti milijun ljudi. Procjenjuje se, naime, da bi moglo doći najmanje 100.000 vjernika, što je također rekord. Dosad su najveći duhovni seminari održavani u Velikoj dvorani Doma sportova u Zagrebu.

Estrada i vjera Od domaćih karizmatika na prvome mjestu sigurno je po posjećenosti fra Zvjezdan Linić, voditelj Kuće susreta Tabor u Samoboru, a sportske su dvorane prije par godina punili "uvozni" karizmatici poput o. Manjackala i p. Degrandesa. Međutim, nakon što su hrvatski biskupi zabranili dolazak inozemnih karizmatika i takve vjerske spektakle, masovni seminari duhovne obnove došli su u drugi plan. Vjernici koji žele sudjelovati na duhovnim seminarima mogu se, uglavnom, obratiti na samoborsku adresu fra Zvjezdana Linića ili u Betaniju vlč. Zlatka Sudca.

Međutim, iz crkvenih krugova u posljednje vrijeme stižu signali da mnoge u Crkvi smeta popularnost vlč. Zlatka Sudca. Točnije, vodeće ljude u Crkvi smetaju estradni nastupi najpopularnijeg hrvatskog karizmatika. Smatra se da je svojevrsnu kritiku za svoj rad vlč. Zlatko Sudac dobio prije desetak dana i od samog zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, koji je na upit učenika 7. gimnazije u Zagrebu rekao kako Sudčevi "darovi mogu biti i naravni i neke druge naravi".


... ostalo pročitajte u Areni.




Post je objavljen 22.04.2009. u 13:26 sati.