Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vistica3

Marketing

Duatlon Pula

Kao što većina vas zna, u subotu je održano PH u sprint duatlonu u Puli.
Staza za trčanje je valovita, sa malo jačim i dužim usponom na početku kruga, te je nešto duža od 5 km. Tempo na startu je bio jak, ali ne i prejak. Očekivao sam da će tempo malo pasti nakon par minuta, pa sam mislio da mi ne gine prva grupa na biciklu. Međutim, tempo nije padao, a meni je postajalo sve teže. Nakon otprilike 2 km počeo sam gubiti priključak za prvom grupom u kojoj su bili Petković, Lukina, Šporar i Marić. Uz mene je trčao Saša Franić, a mislim da se uz nas do kraja prvog kruga držao i Frajzman. Na ulasku u drugi krug iz vodeće grupe otpada Marić, koji je odmah otpao i iz naše grupe (ako se 2 čovjeka mogu nazvavati grupom). Poredak se nije mjenjao do kraja prvog trčanja, a naš zaostatak za vodećima je narastao na 25s.
Biciklistička staza je valovita, sa malo dužim usponom prije okreta. Do okreta nam se zaostatak povećao za još jednu minutu i tada je bilo jasno da nam preostaje borba za najnezahvalnije, 4. mjesto. U meni je još tinjala nada da bi dvojac iz Zrinskog mogao pokušati riješiti utrku već na biciklu, pa bi u tom slučaju mogli uhvatiti Lukinu, međutim to se nije dogodilo. Iza nas se formirala dosta velika grupa i na okretu su nam bili dosta blizu, ali ja nisam obraćao preveliku pažnju na njih. To me moglo skupo košati, jer nas je ta grupa skoro uhvatila i u drugu tranziciju su ušli par sekundi iza nas. Ovo je vjerojatno bio najgori mogući scenarij. Da su nas uhvatili par kilometara prije stigao bi se malo odmoriti u zavjetrini.
Na drugom trčanju se iz mog kuta nije ništa spektakularno događalo. Iz tranzicije sam izašao kao 4. i na tom mjestu sam ostao do kraja.
Pobjedio je Petković ispred Šporara i Lukine. Kod cura se najboljom pokazala Darija Pletikapa koja je imala solu utrku od početka do kraja.
Rezultate možete pogledati ovdje: rezultati
A HTS-ov izvještaj s utrke sa slikama ovdje: izvještaj

U rezultatima se potkrala mala greška, pa bi na moj biciklistički prolaz trebalo dodati 1:30 minuta, a od drugog trčanja oduzeti 1:30 min.
Sa utrkom mogu biti i zadovoljan i nezadovoljan. Imao sam par dobrih treninga u zadnje vrijeme i očekivao sam da ću moći pratiti tempo prve grupe na trčanju. S druge strane imao sam za 45s bolji prolaz na prvom trčanju u odnosu na prošlu godinu (tada sam pobjedio, ali je i konkurencija bila dosta slabija), pa uzroke mog „neuspjeha“ možda treba tražiti u kvalitativnom napretku konkurenata. Tješim se činjenicom da sezona tek počinje i prava forma je još daleko, pa očekujem bolje rezultate u nastavku sezone. Iduća utrka će mi vjerojatno biti duatlon u Malinskoj na Krku za dva tjedna.


Post je objavljen 20.04.2009. u 10:41 sati.