Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdvirje

Marketing

Nastup limene glazbe DVD-a Virje na 10 - toj smotri puhačkih orkestara Koprivničko – križevačke županije




Dana 29.03.2009. u mjestu Kalnik u domu Hrvatskih branitelja održana je 10. smotra puhačkih orkestara Koprivničko – križevačke županije.
Na smotri su sudjelovala četiri orkestra:
-Gradski puhački orkestar Križevci
-Limena glazba DVD-a Virje
-Puhački orkestar grada Koprivnice
-Puhački orkestar DVD-a Đurđevac
Smotra je počela u 17 sati i trajala do 18:30. Okrugli stol je počeo u 18:40 pa do 19:40. Na okruglom stolu se najviše razgovaralo o kategorizaciji orkestara jer u toj županiji je uvijek najbolji Gradski puhački orkestar Križevci. Došli smo do zaključka da ova regija sa svojim predstavnicima u Saboru kulture se mora izboriti za kategorizaciju. Organizacija smotre je bila na veoma visokom i profesionalnom nivou. Dvorana u kojoj se održavao susret je veoma prikladna za to i ima jako dobru akustiku.

Limena glazba DVD-a Virje nastupila je pod vodstvom dirigenta: Franje Gečeka a izvodili su sljedeče skladbe: 1. J. Janković: Brulaska
2. D. Šostaković: The Second Woltz – from Jazz Suite br. 2
3. V. McCoy: Afrian Symphony
Zaključak:
Sva četiri orkestra, a pogotovo drugi, treći i četvrti mogu i morali bi na smotrama izvoditi teže kompozicije. Prvi put čujem orkestar iz Koprivnice i Virja i moram priznati da sam bez obzira na sve moje primjedbe ugodno iznenađen. Orkestar iz Đurđevca sa stopostotnim amaterima, zajedno sa dirigentom je također ugodno iznenađenje. Moje mišljene, a također i mišljenje ostalih sudionika okruglog stola je da će kvaliteta amaterskih orkestara ovisiti o suradnji istih sa glazbenim školama. Zato predlažem Gradski puhački orkestar Križevaca za državnu smotru.


Iz izvješća selektora:
Šime Vulelija



Post je objavljen 13.04.2009. u 11:25 sati.