Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hidas

Marketing

Stranka Zelena Lista, protivnica NATOa, na izborima 2009.

U Hrvatskoj vodeća i istinska stranka zelene, socijalno progresivne političke orijentacije, stranka Zelena lista, pridružena članica Europskih zelenih, sudjelovala je nedavno na Anti-NATO prosvjedima, 4.4. u Zagrebu, i tako se pridružila velikim globalnim prosvjedima koji su se istog dana održavali diljem Europe.

O govoru koji je održao član Zelene liste, a također neumorni iskusni aktivist, pacifist, ekolog a povremeno i pisac Zoran Oštrić možete pročitati na njegovom blogu.

Za Zelenu listu koja se zalaže za održiv razvoj i zaštitu prirode te ljudskih prava bez obzira na nacionalnu, spolnu, sexualnu orjentaciju i sl., te koja se protivi divljem kapitalizmu, ratovima, nasilju i diskriminacijama možete na nadolazećim lokalnim izborima glasati u gradu Zagrebu, u cijeloj Karlovačkoj županiji, Sisku, Baškoj i još nekim mjestima, vjerojatno u Splitu a konačno će to možda biti moguće čak i u Zadru pošto se i ovdje pokazao interes za ovu stranku koja je po svojoj spolno ravnopravnoj i ne strogoj hijerarhiskoj stranačkoj organizaciji jedinstvena u Hrvatskoj te jedna od rijetkih i u cijeloj Europi. (Umjesto jednog predsjednika na vrhu stranke tu su dvije ravnopravne osobe različitog spola, dakle supredsjednica i supredsjednik.) thumbup

U prijašnjim postovima možete više pročitati o kandidatima u Karlovačkoj županiji a sada prenosim nove informacije vezane za područje Zagreba:

U četvrtak 2. travnja Zelena lista, pridružena članica Europske zelene stranke, održala je predizbornu konvenciju za Grad Zagreb u dvorani hotela Palace u Zagrebu.

Okupljene članice i članovi iz zagrebačkih podružnica usvojili su izborni Program za Zagreb i prihvatili sastav izborne liste za gradsku skupštinu Grada Zagreba čija će nositeljica biti supredsjednica stranke Vlasta Toth.

Prihvaćene su i liste kandidata za 5 gradskih četvrti - Gornji grad Medveščak (nositeljica Vlasta Toth), Peščenica-Žitnjak (nositelj Nenad Horvatovič), Gornja Dubrava (nositeljica Sanja Stipandić), Trešnjevka-jug (nositelj Darko Mrzlečki) i Donji grad (nositeljica Sanja Dunjko). Za četvrti Trešnjevka-sjever, Novi Zagreb-istok, Podsljeme, Trnje i Maksimir kandidacijske liste još uvijek nisu do kraja popunjene, ali postoje velike šanse da se i za tih 5 četvrti dovrši 'posao' do kraja idućeg tjedna.

Konvencija je donijela odluku da stranka ne ulazi u nikakve predizborne koalicije ni na jednom od nivoa već da na izborima u Zagrebu nastupi samostalno, isključivo pod svojim imenom - Zelena lista.

Na kraju, velikom većinom prisutnih članica i članova, donesena je odluka da Zelena lista kao stranka podrži nezavisnog kandidata Josipa Kregara za gradonačelnika Zagreba.

Snimka sa mirnog prosvjeda u Zagrebu; NATO - 60 godina je dosta!:



Post je objavljen 06.04.2009. u 15:02 sati.