Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nklege

Marketing

LEGE - VIŠNJEVAC 4 : 0



UPDATE: SLIJEDEĆA UTAKMICA JE 06. travnja 2009. U 16.30 SATI NA IGRALIŠTU ELEKTRE.
Novi derbi NK "Lege" - NK Retfala-Pampas"


30.03.2009.
Stadion Gradski vrt
Teren sa umjetnom travom
Noćna utakmica (19.00 sati)
Vrijeme: jaka kiša
Sudac S. Todorović

NK LEGE: Nevista (od 60. Iga) Dumba, Perić (od 20. Talijan) Cvejo, (od 40. Zlaja) Periša, Kurto, Stane, Jadro (od 40. dr.Zvone), Ruda, Ferdo (od 45. Jagarinec) i Vinko (od 90. Kljun)

NK VIŠNJEVAC: Bošnjak, Šuto, Balikić, Liović, Brandić, Grepo, Sambol, Ivković, Zečević, Lončar, Kršćanski (još su igrali: Grgić, Šergo, Horvat, Wilhem, Ljubičić i Šafar)

Strijelci: 1: 0 Cvejo u 30; 2:0 Vinko u 55; 3:0 Jadro u 60; i 4:0 Jagarinec u 65. min.

U samoj prirpemi utakmice posebnu pozornost obratili smo na podlogu na kojoj inače ne igramo - umjetna trava. Brzo i tvrdo. "To je dobro za nas koji znamo s loptom, ostali bi mogli imati problema" rekao je Ferdo. Vojska poluzalječenih igrača (Kova, Ilija, Alen, Hrco...) utakmicu je promatrala sa klupe, toplo ušuškani mrmljajući sebi u bradu što nema kuhane rakije ili vina, bar. Ruda je znao kako će igrati od prve minute jer samo on zna gdje se pale reflektori. Čak je i prijetio ako ga izvadim prije kraja da će nam ih pogasiti.
Utakmica se odvijala predviđenim scenarijem. Neuigrani smo kao i Višnjevčani i dok su oni imali snage nismo se baš nešto naigrali. Istina, vrijeme držanja lopte bilo je drastično na našoj strani no oni su prijetili iz kontri. Kasnije kada su pali sa snagom bilo je samo pitanje s kojim razlikom će izgubiti. No svakako valja naglasiti da je utakmica bila vrlo fer i korektna.
Danas je pak obrana odradila gotovo bezgrešan posao. Nevista, Dumba, Stane i Vinko pokazali su da se sa svakom ekipom mogu nositi bez ikakvog problema. Čini mi se što je hladnije i teži uvjeti za igru - ova četvorka je savršenija. Jako dobro.Na bokovima su bili Cvejo i Jadro. Mora im se priznati po zabijeni gol ali od njih očekujem neuporedivo više. Još dvije ovakve predstave i pravac klupa. Mogli su u prvom poluvremenu svaki zabiti po tri komada. No oni po kiši izgleda nefunkcioniraju. Inače su jako slatki pa su se valjda bojali da se ne otope. Vezni red je trebao biti naša udarna snaga ali... Perišu su stalno udarali, ćokali. Nisu to bili prekršaji za kartone ali su bili brojni i totalno su mu poremetili ritam. Izgleda da Periša ne voli kada ga perjaju. Perić koji je usput s klapom danas proslavio svoj 40-ti rođendan ozljedio se vrlo rano. Naime, nezalječen je krenuo u tekmu a nakon burnog vikenda, samo zato što je slavljenik bio je u ekipi. Inače klasičan primjer nesportskog života i zaslužio je suspenziju. Ali ovo neka shvati kao rođendanski poklon od Lega. Kurto je odradio lavovski posao u sredini. I prema naprijed i prema nazad. Vidi se da je dugo igrao sa dr.Alenom i da je ponešto naučio i od svog kuma. Gotovo bez greške. Izuzetno dobar. E sada napad. Kod Rude je izuzetno primjetan nedostatak utakmica i višak kilograma. Dok je kod Ferde... (ako želite saznati kako je Ferdo odigrao nazovite dr.Alena ili Kurtu pa će vam oni objasnit. Detaljno.
E sad. Još su igrali Zlaja - pouzdan. Trebalo mu je malo vremena da shvati brzinu lopte na ovoj podlozi no kada je to preračunao sve je išlo kao po loju. Zvone je došao bolestan a otišao ozljeđen. Kako se samo pehovi ljepe na tog čovjeka to je strašno. Dok je igrao bio je odličan. Brži od svih na terenu. Imam osjećaj da bi ukoliko bi nastavili igrati na ovoj podlozi dr.Zvone postao pravi zmaj. Talijan je bio korektan no imao je isti problem kao i Jagarinec. Bili su poput šišmiša po danu. Igrali su na instikt jer ništa nisu vidjeli bez svojih oćala. Šta su oni promašili to je čudo. No bilo je presimpatično da bih im išta zamjerio. Osim toga Jagarinec je unatoč svemu ipak zabio gol. Prema tome nema ljutnje i primjedbi. Čak štoviše po toj hladnoći baš su nas dobro zagrijali. Hvala im. Iga je zamjenio mokrog i prorzlog Nevistu. Vrlo dobro. A ja sam odigrao možda najbolju partiju do sada. Bezgrešno. Apsolutno.
Naš medicinski tim, dr. Raguž i fizio prof. Beli imali su pune ruke posla, prije za vrijeme i nakon tekme. Svaka im čast. Odradili su sve bezgrešno. No ipak bi valjalo razmisliti o bar pola litre "ljute" u doktorskoj torbi. Zlu netrebalo. Za dezinfekciju. I dok se naš dok Raguž vraća u dosadnu svakodnevicu poso-kuća-birtija, naš fizio prof Beli već sutra ide za Rumunjsku pa let za Barcelonu kako bi prije tekme izmasirao naše reprezentativce. Ili bar naplatio porez. Majstor. Svaka mu čast.
P.S.
Nakon tekme klopa i cuga u klupskom restoranu na Perićevu grbu, a potom su Ruda i Nevista izazvali Zlaju i Cveju na belot. Pala je klada. Tko izgubi, ide na presvlačenje i trči dodatne krugove na stadionu. Javljaju mi ljudi da neki dečki na stadionu još trče. Kažu mršavi su. Obojica. Pa kako i ne bi bili kad toliko kartaju.
Živjeli.


Post je objavljen 30.03.2009. u 21:17 sati.