Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

PLANIRANA NABAVKA VOZILA ZA ZLATARBISTRIČKE VATROGASCE

ZLATAR BISTRICA

U Zlatar Bistrici se izbori za vijeća mjesnih odbora neće održati istovremeno kada i lokalni izbori, zaključilo je općinsko vijeće na ovotjednoj sjednici, nego će datum o izborima za mjesne odbore odrediti novo-konstituirano vijeće.

Vijećnici su na istoj sjednici prihvatili godišnji obračun proračuna za 2008. godinu, kojeg je donjelo poglavarstvo. Zlatar Bistrica je u prošloj godini prihodovala 8 milijuna 955 tisuća 30 kuna, dok su rashodi bili 8 milijuna 945 tisuća 848 kuna. Stvoren je višak prihoda, nešto više od 9 tisuća kuna, koji se pribrojio višku neutrošenih sredstava iz prethodnih razdoblja, pa se ukupni višak od milijun 56 tisuća 319 kuna prenosi u ovu godinu i raspodjelit će se na potrebne troškove.

Vijeće je prihvatilo i izvješće o poslovanju Dječjeg vrtića “Zlatni dani”, a također i prijedlog Upravnog vijeća vrtića o novom načinu financiranja rada te ustanove, gdje se dio odnosi i na roditeljsko financiranje. Naime po novom prijedlogu roditelji će plaćati čuvanje mjesta ako dijete nejde duže vrijeme u vrtić, a uvodi se i petsatni program, koji će koštati 20 posto manje od pune cijene 10-satnog programa.

Vijeće je još donjelo odluku o dodjeli općinskih priznanja, prihvatilo imenovanja predsjednika, zapovjednika i zamjenika u DVD-u Zlatar Bistrica, te se složilo s prijedlogom društva da se preko zajedničkog angažmana Krapinsko-zagorske županije i županijske Vatrogasne zajednice, za zlatarbistričke vatrogasce nabavi novo vatrogasno vozilo, koje bi općina sufinancirala iz redovnih pet posto sredstava koja se godišnje izdvajaju za vatrogastvo. radio Zlatar


Post je objavljen 27.03.2009. u 15:40 sati.