Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zrkljubuski1956

Marketing

PONOS LJUBUŠKOG - REPREZENTATIVKE U DRŽAVNOM DRESU

Ženska juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od 10. do 12. aprila u našem glavnom gradu igraće kvalifikacioni turnir za odlazak na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj. Pored naše reprezentacije u grupi 4 su još Srbija, Island i Crna Gora.

Naše mlade rukometašice okupiće se 06. 04. 2009. godine u 17 sati u Hotelu "Hollywood" na Ilidži. Kvalifikacioni turnir igraće se u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu, a prve dvije reprezentacije plasiraće se na Evropsko prvenstvo.

Mlade rukometašice Bosne i Hercegovine imaju veliku priliku da ostvare istorijski uspjeh na domaćem parketu, mada po svim saznanjima do kojih smo došli u tome neće imati lagan zadatak. Reprezentacija Srbije je aktuelni svjetski viceprvak, dok Crna Gora u svojim redovima ima nekoliko izuzetno nadarenih rukometašica i ove dvije selekcije su favoriti za plasman na Evropsko prvenstvo.

Selektor naše reprezentacije, Rade Unčanin, objavio je spisak rukometašica na koje računa za ove kvalifikacije, a na njemu se nalaze slijedeće igračice: Tomić Josipa, Tolić Vesna (Ljubuški), Gabela Aldijana, Zorlak Azra, Hubanić Arnela (Goražde), Malanović Berina, Rašidović Monika (Željezničar), Zovko Ana, Gudelj Anica, Mikulić Katarina (Katarina), Kolobara Andrea, Glibić Mirna, Marić Ivana (Zrinjski), Škaljić Iris, Halebić Ines (Ilidža), Marić Armina (Borac) i Bokarić Tamara (Crvena Zvezda).

Raspored utakmica:
Srbija – Island (10. april u 15 sati)
BiH – Crna Gora (10. april u 17 sati)
Island – Crna Gora (11. april u 15 sati)
BiH – Srbija (11. april u 17 sati)
BiH – Island (12. april u 11 sati)
Srbija – Crna Gora (12. april u 13 sati

Image and video hosting by TinyPic
JOSIPA TOMIĆ U PLAVOJ MAJICI META JE I HRVATSKE REPREZENTACIJE


Post je objavljen 27.03.2009. u 14:39 sati.