Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

INTERVENTNI NA ISPITU

GAREŠNICA

Vatrogasna zajednica grada Garešnice stručno osposobljava svoje interventne vatrogasce. Njih 17 upravo su položili ispit za korištenje aparata za disanje kako bi se uključili u intervencije gašenja požara i spašavanja ljudi. Slijedi i provedba osposobljavanja za gašenje požara u priobalju.

Garešnička Vatrogasna zajednica organizirala je osposobljavanje pripadnika svoje interventne postrojbe za korištenje aparata za disanje. Od 29 polaznika ispit je uspješno položilo njih 17 koji će biti opremljeni posebnom zaštitnom opremom kako bi sudjelovali u intervencijama gašenja požara, ističe Mario Paluh, zapovjednik garešničke Javne vatrogasne postrojbe i jedan od predavača. Osim njega, osposobljavanje u prostoru postrojbe provodio je i vatrogasni instruktor Državne uprave za zaštitu i spašavanje Siniša Klečar.

U nekoliko dana nastave vatrogasci su se upoznali sa fiziologijom disanja, dišnim aparatima i spremnicima zraka, kao i praktičnom primjenom aparata, zamjenom i punjenjem boca, te pretraživanjem zadimljenog prostora i spašavanjem osoba, odnosno penjanja na visinu. To je prvo ovogodišnje osposobljavanje, a u planu je i ono za korištenje vozila u lokalnim društvima, te gašenje požara u priobalju za interventne vatrogasce. Krugoval


Post je objavljen 23.03.2009. u 18:17 sati.