Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

NEODGOVORNO SPALJIVANJE OTPADA, RAZLOG VIŠE ZA POJAČANOM EDUKACIJOM STANOVNIŠTVA

ORIOVAC
Piše: Dagmar Kratofil

Dana 22.03.2009. godine u 10,55 sati DVD Oriovac zaprimilo je telefonsku dojavu da je u mjestu Oriovac, u predjelu ulice Vladimira Becica 19b, došlo do izbijanja požara otvorenog prostora, koji je udaljen od stambenih objekata oko 20 m vatrogasci DVD Oriovac su izašli na intervenciju te došli u 10:58 sati.

Na mjesto događaja je izašlo 8 vatrogasaca s jednim kombiniranim vozilom i jednim kombi vozilom te je utvrđeno da je došlo do izbijanja požara otvorenog prostora na zemljištu vlasništvo N. N. iz Oriovca. Opožarena površina je oko 0,5 Ha, niskog raslinja i šikare te suhe trave.

Gašenje požara je djelomično ometao i vjetar koji je pospješivao širenje požara ka vrhu brda te širenje po cijelom području te obližnjoj šumi. Zbog brze intervencije vatrogasaca nije nastupila materijalna šteta nije je bilo povrijeđenih osoba. Tijekom intervencije potrošeno je oko 1000 l vode.
I ovaj požar još jednom potvrđuje kako ljudi nemarno spaljuju razne vrste otpada čime ugrožavaju i svoju i tuđu imovinu, unatoč stalnim apelima vatrogasaca prema građanima da ne spaljuju korove bez nadzora. Još jednom se pokazalo da građani ne slušaju apele vatrogasaca čime ugrožavaju živote i imovinu fizičkih i pravnih osoba.

Napominjemo također da provedba zabrane spaljivanja korova započinje od 01.05.2009. godine te se kršenje zakonskih odredaba strogo kažnjava.Vatrogasci DVD Oriovac i nadalje će nastaviti sa edukacijom građana o opasnostima koje nastaju spaljivanjem korova i otpada kakao bi spriječili proširivanje požara i nastanke materijalne štete koja nastaje takvim neodgovornim ponašanjem.


Post je objavljen 22.03.2009. u 13:00 sati.