Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/promisljanje

Marketing

RADOST

Braćo i sestre, hvaljen Isus!

U ovom postu bio govorio o radosti!
Znamo li šta je radost? Radujemo li se?

Gledavši današnji svijet, teško je kod čovjeka biti radostan.
Čovjek ima takve nekakve čudne kriterije i norme koje se moraju ispuniti da tek onda može reći: „radostan sam“. A o kakvim se to kriterijima i normama radi, žalosno je govoriti. Današnja ljudska radost je svedena na materijalno, na prolazno i isprazno. Na primjer: „ako ne dobijem od roditelja novi mobitel za Uskrs, neću biti radostan“.
Ta i ne čudi onda kada vidimo ljude neradosne. Kao prvo – ljudi su puni nekakvih pravila (koje se nalaze u njihovim glavama) kada i kako biti radostan a kao drugo – stvari u kojima traže radost su ništavne i isprazne.

Pogledajmo samo, stalno se nešto kuka i plače. Čovjek sam sebi laže i traži „razloge“ da ne bude radostan u životu. Jedni od tih „razloga“ su: „danas kiša pada, netko mi se smije, ne mogu si ovo kupiti, mene nitko ne doživljava, svjetska je kriza a joj kako ću živjeti, poskupile su režije..“
Sve su to braćo i sestre gluposti! Da, jesu, to su hrpa gluposti i obmana prema samome sebi!
Reći ću vam nešto sada: ima razloga za radost! Bog želi da se radujete!
I nema veće i nema bolje radosti na ovom svijetu od one koja dolazi od Boga! Nema!

Takvu nam je radost tražiti. Takva radost nam je ponuđena. Bog nam ju svakodnevno daje!
Ako ju ne vidimo i mislimo si: „pa gdje je tu radost u mom životu?“ onda zamolimo Gospodina da nam otvori oči, da gledamo svakodnevnicu drugim očima – duhovnim očima.
Pogledajte samo: dijete koje nam se smješi, naši dragi roditelji, cvijeće, životinje, prirodu, sunce koje sja, nebo i zvijezde...o sve je to dano da se radujemo. A povrh svega pogledajmo našu najveću radost: Isusa Krista koji je tu sa nama, koji nam se smješi i raduje se nama. O ima li veće i čišće radosti od radosti Gospodnje? Nema! Ništa nam ju ne može nadomjestiti niti nam ju omogućiti.

Radujte se u Gospodinu uvijek! Ponavljam: radujte se!
(Fil 4, 4)


Braćo i sestre, tako je malo potrebno da budemo radosti. A mi znamo zakomplicirati i to kako!
Ne komplicirajmo, već budimo radosni. Jer mi smo Kristovi! A oni koji su Kristovi trebaju biti radosni!
Jer naša katolička vjera nije tuga ili žalost. Naša katolička vjera – Kristova crkva je radost i veselje, osmjeh na licima! Amen! Tko je radostan, šta mu đavao može? Ništa! Đavao može pokupiti svoje žalosti i dronjke i otići svojim putem. Svaki puta kad smo tužni, loše volje... kada shvatimo da se nalazimo u tom stanju, zapitajmo se tko to želi da mi takvi budemo. Bog sigurno ne!
Ma i kada ostanemo bez prijatelja i osnovnih životnih uvjeta, radujmo se!

Jer smokvino drvo neće više cvasti niti će na lozi biti ploda, maslina će uskratiti rod, polja neće donijeti hrane, ovaca će nestati iz tora, u oborima neće biti ni goveda. Ali ja ću se radovati u Jahvi i kliktat ću u Bogu, svojem Spasitelju.
Hab 3, 17-18

Evo snažnih razloga da se radujemo: Bog nas je stvorio – mi smo njegova ljubljena djeca; dao nam je Isusa za Gospodina i brata; Bog Otac, Bog Sin i Bog Duh Sveti su s nama; Duh Božji prebiva u nama, dano nam je Sveto Pismo...o razloga je toliko mnogo!


Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Radost nisu ni srebro ni zlato niti bilo šta drugo materijalno i propadljivo!
Ne tražimo od Gospodina da nam da nešto prolazno, jer bi kao onda bili radosni. Ne bi!
Tražimo Gospodina da nam neprestano daje svoju radost. Jedino takva radost je ona prava radost. Samo ona nam može ispuniti srca – Božja radost!

Pogledajmo što nam je Bog dao, razlog zbog kojeg bi trebali biti neprestano radosni: TO JE ISUS!
I kada nam „ne cvjetaju ruže“ u životu i kada si mislimo: „o Bože kako li će ovo završiti“...radujmo se!
Pogledajmo samo Isusa, da li je bio tužan kada je nosio križ i kada je bio ismijavan i pljuvan. Nije! Bio je radostan! On želi da i mi budemo radosni. Dok nosimo svatko svoj križ, dok trpimo uvrede i nepriznavanja – RADUJMO SE!


Uvijek se radujte! Bez prestanka se molite! U svemu zahvaljujte! Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu.
1 Sol 5,16-18



Radujmo se u Bogu, braćo i sestre!
Božji blagoslov!


Post je objavljen 17.03.2009. u 23:06 sati.