Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/justthepine

Marketing

U plavom trnacu

Odmah na početku moram reći kak moj trnac (voćnjak) nije plav. Danas je počeo ličiti na zeleni. Asocirala me jedna stara pjesma na taj naslov pa sam je malo zlorabio. Definitivno stiže proljeće. Danas sam celo jutro delal u trnacu. Vrlo ambiciozno sam se primil posla. Već nakon sat vremena sam skužil da štilo od grablji u najmanju ruku sranje. Ne znam di sam gledal kad sam ga kupoval. Nije kompaktno i fino pohoblano. Ko da ga je neko sjekirom odvalio. Tak skrlepano mi darovalo pet žuljeva. Uz to je taj vrh i hrapav. Fakat ne razumijem kaj su htjeli s tim postić. Da se ne skliže? Mislim zbilja... U datom momentu mi je došlo da pretrgnem na pol to štilo, ali sam se sjetio kakve sam sreće još bi si nekaj i napravil. Fala lepa. Osustao sam od tog.

Smirujuće su na mene djelovale ptice. Koji pjev... Fascinantno. Već sam zaboravio kako znaju fino cvrkutati. I to nisu bili vrapci. Bilo je nekaj puuuuuno finije. Ko razlika između puba i Lisinskog. Sunčeko je grijalo. Nije bilo vruće tak da je bilo baš fino za raditi. Nakon dva sata grabljanja sam skužio da imam opako veliki trnac. Nisam još ni na pola tako da ako nekom fali malo seoskog štiha i hoće delat društvo, a nema kaj za delat sutra u jutro, nek se prijavi na mail. Osim kaj sam dobil žuljeve i uživanje u prirodnim ljepotama na koje u ovakvom tempu ljudi i zaborave, dobil sam i nasrtaje mlječne kiseline u mišiće tako da se sad gegam ko pingvinček. Ne baš tak jako, ali nisam ni daleko. Klin se klinom izbija. Sutra očekujem olakšanje poslije jutarnjeg natjeravanja lišća.

Čudo jedno kolko ga je bilo na kruškama i na orehu. Za oreh mi je još i jasno kad ima krošnju ko autobusni kolodvor. Al kruške??? Od kud tolko lišća??? Nit velko drvo, nit široka krošnja. Zbilja nejasno. Neću preveć kukat po toj kruški jer daje predobre plodove. Kad jedem tu krušku... hm... Sočna je, slatka... Čudo! Ono najvažnije je da ne špricam te voćke. Dosta bude črvljivih, ne budu baš onak sjajne ko u nekim maloprodajnim lancima, ali zato budu mirisne i salsne. Spomenute kruške su van kategorije. One su the best off kaj moj trnac da i ponos u selu.

Školica i slavlje
U petak sam bio jako sretan. Nimalo me nije pokolebalo kaj na kalendaru piše 13. Pisao sam prvi ispit u školici. Malo sam trtario jer mi proklete kratice nikako ne ulaze u tikvu. Srećom, ispit je bio sam po sebi dobro koncipiran pa nije bilo blesavih pitanja. Bilo je trik pitanja koja je valjalo jako pažljivo čitati. Na kraju, položeno sa 100%. Veselju nije bilo kraja.

U subotu je bilo slavlje. Na Zrinjevcu se obilježavao nadolazeći St. Patrick's day. Da nebi bilo zabune, ja nisam urinirao po zgradama niti sam gazio travu. Pristojan ko pravi mamin sin. Mjuza je bila zakon. The Sinners su peglali savršeno. Oduševili su me. Kada sljedeći put budu u Zagrebu, nadam se da će koncert mrvicu dulje trajati. Nas su doslovno potjerali (što i razumijem u neku ruku) iako su oni htjeli još svirati.

Svim zelenim frendovima, Ircima u Hrvatskoj i ostatku svijeta želim sretan St. Patrick's day!!!




Post je objavljen 17.03.2009. u 17:06 sati.