Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/61

Marketing

Kulturno uzdizanje

Prošli me tjedan na ulici zaustavila znanica, umjetnica i vlasnica galerije. Ima izložbu u Piranu. Srdačna i simpatična, kakva već je, nagovara me da za vikend pokupim muža i djecu i da zajedno pogledamo njenu izložbu. Em prošećemo po gradiću em pogledamo njene slike, skulpture i ostale izloške.

U Piranu nisam nikad bila. A ni moja djeca također. I nagovaram djecu, i ona – čudo božje – popuste. Tako je subotnje polusunčano popodne proteklo u vožnji do Pirana (ni pol sata), kratkoj šetnji

Piran

Piran

i razgledavanju izložbe.

Slavica Marin

Slavica Marin

Slavica Marin

Piran pun posjetitelja. Engleskigovorećih i talijanskigovorećih. Tko kaže da neima turista. Ima, al očito ne dolaze u moj grad. Na povratku doma, zaustavismo se u Portorožu. Nismo bili u njemu već tri godine. Promijenio se, proljepšao, renovirani neki hoteli, sagrađeni neki novi. Ulice pune skupocjenih automobila, terase i kafići krcati turistima. Traži se slobodan stol u najpoznatijoj slastičarni. A cijena jednog kolača je od 3.50 do 5.50 €, eeej. I onda se vratismo u naše pusto malo mjesto...

Kulturno uzdizanje nastavilo se i jučer. U produkciji Gradskog kazališta Sisak i Epilog teatra Zagreb prikazana je u Umagu humorna drama "Gost" suvremenog dramskog pisca i scenarista Davida Pharaoa. Redatelj: Jasmin Novljaković, glumci: Slavko Juraga, Matija Prskalo, Vinko Štefanac i Zvonimir Munivrana.

Gost

Gost


Kazališna dvorana vrlo dobro popunjena, glumačka ekipa uigrana. Ugodno večernje druženje s umjetnošću. Po uvriježenom običaju, kasnilo se s predstavom jer se čekalo da uđe sva publika. Ali bar nisu zvonili mobiteli. Izgleda da se uljuđujemo.

Post je objavljen 17.03.2009. u 08:31 sati.