Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

BIVŠA VOJARNA U STUBIČKOJ SLATINI VATROGASNI CENTAR

STUBIČKA SLATINA

Povjerenstvo za imovinu Vlade Republike Hrvatske dodijelilo je vojarnu u oroslavskoj Stubičkoj Slatini na korištenje Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici. Radi se o preko 180.000 četvornih metara zemljišta s pratećim objektima, koje će ubuduće za svoje potrebe koristiti vatrogasci.

Povjerenstvo za imovinu Vlade Republike Hrvatske dodijelilo je vojarnu u Stubičkoj Slatini na korištenje Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, pa će tako vatrogasci ubuduće koristiti prostor veličine preko 1800 četvornih metara s pratećim objektima. U Stubičkoj Slatini bit će centar za obuku vatrogasaca te za ispitivanje vatrogasne tehnike i opreme iz čitave Hrvatske, a očekuje se da će na vježbe dolaziti i vatrogasci iz susjednih zemalja. Također, planira se i kamp vatrogasne mladeži.

Još prije dvije i po godine tu mogučnost je najavio predsjednik zagorske Vatrogasne zajednice Ivica Glas.
-Mi smo napravili taj projekta da se u toj vojarni napravi centar za obuku vatrogasaca, vatrogasnih specijalnosti, specijalnosti u sustavu zaštite i spašavanja i centra za ispitivanje vatrogasne tehnike i opreme. Nosilac čitavog projekta bi trebala biti Državna uprava za zaštitu i spašavanje, koja bi u sklopu vatrogasne škole ovdje imala jedan obučni centar na državnoj razini. Tim centrom bi se koristili svi vatrogasci, pripadnici civilne zaštite, pripadnici raznih službi zaštite i spašavanja, gorske službe i ostalih. U konačnici smo planirali da taj centar bude i regionalni, za čitavu srednju i jugoistočnu Europu –rekao nam je predsjednik zagorske Vatrogasne zajednice Ivica Glas. ( VIDI )

Oroslavski gradonačelnik Ivan Tuđa kaže kako ne želi komentirati odluku Vlade dok ne dozna konkretne planove Vatrogasne zajednice. Ističe tek da je dao podršku zagorskim vatrogascima kada su zatražili dodjelu vojarne. Iako je želio da se vojarna vrati Gradu, nada se da će ovo rješenje biti dobro za lokalnu zajednicu, jer je najlošija opcija bila dosadašnje mrtvilo i zapuštenost. radio KAJ


Post je objavljen 12.03.2009. u 16:35 sati.