Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slijedime

Marketing

Mt 20, 17-28

Danas dolazimo do trenutka kada Isus treći put svojim učenicima naviješta svoju skoru muku, smrt i uskrsnuće. Ali i ovaj put ga učenici nisu razumjeli. Naprotiv, dvojica od njih traže da sjednu jedan s desne a drugi s lijeve strane Isusove u njegovu kraljevstvu. Vjerojatno su i ostali učenici mislili slično. Iako su s Isusom proveli toliko vremena i dalje nisu razumjeli. Mislili su na neko kraljevstvo ovoga svijeta.

A Isus im kaže:“Ne znate što ištete. Možete li piti čašu koju ću ja piti?“

Isus dalje govori kako će oni doduše čašu njegovu piti, ali da sjesti njemu s desna ili s lijeva nije vlastan on dati, nego da je to onih kojima je pripravio Otac.

Što je za mene Kraljevstvo Božje? Razmišljam li uopće o njemu? Gdje se ono nalazi?

Putokaz za pronaći Kraljevstvo nam daje upravo naš Gospodin, Isus Krist: „S kraljevstvom je nebeskim kao s blagom koje sakriveno leži u njivi. Kad se netko na nj namjeri, sakrije ga te u svojoj radosti ode da proda sve što ima i kupi tu njivu.

Dalje, s kraljevstvom je nebeskim kao s trgovcem koji traži dobre bisere i kad se namjeri na dragocjen biser ode da proda sve što ima i kupi ga“ (Mt 13, 44-45).

Isus nam kaže da je Kraljevstvo nebesko blizu. Treba ga potražiti. Ako ga uistinu potražimo i otkrit ćemo ga, kao ono blago skriveno na njivi i onaj dragocjeni biser. Otkrit ćemo ga upravo u svom srcu. Ono tu nastaje i raste u suradnji čovjeka i Boga. Kada pronađemo to neizmjerno blago moći ćemo odbaciti sve što nam se nudi u kraljevstvu ovog svijeta. Pred neprocjenjivom vrijednosti Kraljevstva nebeskog nestaju sve zemaljske vrijednosti. Za Kraljevstvo nebesko se isplati dati ovdje na zemlji sav imetak, slavu pa i vlastiti život. Otac nam je pripravio mjesto u Kraljevstvu i čeka nas……. Želimo li ući? Hoćemo li to?

Ako želimo i hoćemo potražimo to neprocjenjivo blago, taj dragocjeni biser.

Isus učenicima govori:“Tko hoće da među vama bude najveći, neka vam bude poslužitelj. I tko god hoće da među vama bude prvi, neka vam bude sluga.“ Zamolimo svjetlo Duha Svetoga da razumijemo ove Isusove riječi. One su putokaz za Kraljevstvo nebesko.

„Tako i Sin Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge“ (Mt 20, 28).

Ljiljana


Post je objavljen 11.03.2009. u 23:22 sati.