Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/listazarijeku

Marketing

Akcija mladih i Lista za Rijeku predstavile kandidata za župana - Goran Frković alternativa centralističkim opcijama

Lista za Rijeku podržala je Gorana Frkovića iz Akcije mladih, kao zajedničkog kandidata za primorsko-goranskog župana, kako bi s regionalističkim nastojanjima oko ulaska u drugi krug na predstojećim izborima dostojno parirali kandidatima centralističkih opcija iz SDP-a i HDZ-a, koje su, kako je rečeno danas na predstavljanju, prodale budućnost čitavih generacija.

– Kao treća opcija možemo biti novi vjetar u jedra PGŽ, s obzirom da je sadašnji župan imao osam godina da ostvari svoje vizije i neophodne projekte. Dokaz tome je da se župan Komadina uoči izbora umjesto razvoja gospodarstva bavi pjesmicama. Vrijeme je da prestanemo kriviti Zagreb za nedostatak ideja i realizaciju, te se sami moramo ozbiljno pobrinuti za dizanje standarda života građana ove županije koja ima ogromne mogućnosti, rekao je Frković, 31-godišnji odvjetnik, istaknuvši i glavna pitanja na kojima temelji svoj program, a to su gospodarenje otpadom, koje je dosad neadekvatno i pretvara se u veliku potencijalnu opasnost po stanovnike PGŽ, zatim pristupni fondovi EU, prema kojima je PGŽ pasivna i neorganizirana, potom negativna stopa nataliteta koja uzrokuje starenje stanovništva, te vizija razvoja koje trenutno nema u PGŽ već se sve radi stihijski. Frković javnosti skreće pažnju na generaciju mladih, školovanih ljudi koji se žele sami izboriti za vlastitu budućnost, jer znaju da Hrvatska može biti ljepše mjesto za život ako se kaže dosta korupciji i nepotizmu.

Danko Švorinić iz Liste za Rijeku pozvao je sve regionaliste da Frkoviću daju svoj glas, jer je europsko a i hrvatsko iskustvo pokazalo da su najrazvijenije regije upravo one koje vode lokalne, regionalne stranke.

– Frković je alternativa potrošenom kandidatu iz SDP-a koji u dva i pol mandata nije napravio ništa po čemu bi ga javnost zapamtila, ali i HDZ-ovom kandidatu koji regionalnu samoupravu vidi kao razinu vlasti koja bi do sredstava trebala dolaziti moljakanjem centrale, a ne sveobuhvatnom regionalizacijom i decentralizacijom, poručio je Švorinić.



Post je objavljen 11.03.2009. u 15:09 sati.