Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sinnerboy

Marketing

...Shit Of The Week etc.

..povodom dana žena :

Photobucket

ShitOfTheWeek : "Vjetar s Dinare" i "Evergreen"

Photobucket

(evo Dinare...vjetar si zamislite)

no kak bi se reklo "O tempora, o mores":

Thompsonov hit iz 1998. u subotu je u Opatiji skupio 5641 glasova, postavši tako, prema HTV-u, najveći evergreen u razdoblju od pedesetih godina prošlog stoljeća, do 2000. godine. Slijede ga pjesme “Pismo ćali” sa 3194 glasova, “Za dobra stara vremena” sa 1621 i “Proplakat će zora” sa 1054 glasova.


i odjedared su svi zgranuti no zato nije autor ove prekokrasne glazbene emisije, naravno prikladno plaćene novcem medijskog reketa koji plaćamo svi. Pa da čujemo što kaže cijenjeni gosn. Paljevec:

Ukupno gledajući finale Evergreena, bilo je ipak mnogo kvalitetnije od finala Dore koje je većim dijelom prije sličilo na “prvi pljesak”. Mislim, ako me sjećanje dobro služi, da se malo pjesama s najprestižnijeg festivala u Hrvata može otfućkati. Teško je fućkati melodiju koje nema. Takvi se još nisu rodili. A kakve smo to onda pjesme na Dori morali slušati? Možda će majke uskoro početi plašiti djecu riječima: ”Sad ću ti pustiti pjesme s Dore.“ Samo razmišljam. Na kraju bih pohvalio kompletnu ekipu Evergreena: od urednice, scenarista, kamermana, redatelja, arhiva, kostimografa itd. za velik trud koji je rezultirao i izvanrednom produkcijom showa. Evergreena se ne bi postidjele ni mnogo veće europske TV kuće. Bravo.


skromno, skromno.

ali to nije sve!

najzad je riješen problem koji muči filozofe i teoretičare glazbe stoljećima - što je to što čini glazbu kvalitetnom?

no evo ga rješenja, koje će nakon ovoga biti pominjano kao "Paljevecev teorem":

Mislim, ako me sjećanje dobro služi, da se malo pjesama s najprestižnijeg festivala u Hrvata može otfućkati. Teško je fućkati melodiju koje nema. Takvi se još nisu rodili.


ovo zaslužuje mjesto u udžbenicima glazbe odmah. a bistu autora odmah izliti i postaviti uz bok recimo Mozartu.


Ovaj tjedan se čitaju titlovi sa šteke divxa kojom popunjavam rupe u vlastitom znanju filmova no zato je Ovotjedna slušidba Alice In Chains koji su u studiju i snimaju novi album. kak bi to moglo zvučat pogledajte te poslušajte




naravno, album će biti smeće jerbo se po Paljecevem teoremu ne mere otfućkat, tj ima FaktorFućkanja (nova mjerna jedinica za kvalitetu glazbe) koji je zanemariv naspram recimo "Vjetre s Dinare".




Post je objavljen 09.03.2009. u 11:59 sati.