Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

POBRATIMLJENI DVD SVETA NEDELJA I DVD RAŽANAC

KERESTINEC
Piše: Damir Marenić

Ovogodišnja Godišnja skupština koja je bila 83. po redu po prvi puta se održala izvan prostorija vatrogasnog doma u Svetoj Nedelji. Poučeni prijašnjim iskustvom o premalom prostoru za sve prijatelje vatrogasce koji su dolazili iz cijele Hrvatske odlučilo se priječi u svečanije okruženje koje pruže restoran „Dvojka „ u Kerestincu. SLIKE

Image and video hosting by TinyPic

Skupštini su nazočili Gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin, predsjednik gradskog Vijeća i saborski zastupnik Krunoslav Markovinović, u ime zagrebačke županije Željka Šabarić, delegati VZG Sveta Nedelja Ivica Petravić i Ivan Čleković. DVD-i Ražanac, Luka, Zaprešić, Bregana, Rakitje, Rude, Molvice, Stupnik, Strmec, Brinje, Galgovo, Bobovica, Klokočevac, Kerestinec, Lasinja, Josipdol, Oštarije, Harmica, Samobor, Otok Samoborski, Bistra, te iz susjedne Slovenije PGD Bukošek i Velki Obrež. Dakako tu ne završava popis dragih gostiju. U ime EUROline skupštini je nazočio Dario Vignjević, Željko Pisk ispred Zieglera, Vladimir Žitković u ime Kulturnog društva Sveta Nedelja, Branka Beljak u ime Svetonedeljskih mažoretkinja, Obrt Vrančić, Ismet Komić, dr.Ines Balint, Kuburaško društvo „Gromovnik“, Udruga svetonedeljskih umirovljenika, Fredy Burić, Dragutin Mužinić, a sve su to popratili Vatrogasni Vjesnik, Nova Svetonedeljska Panorama, Svetonedeljski List ,Vatrene Vijesti 911 te OTV.

Iz izvješća Upravnog odbora kojeg je podnio tajnik društva Dario Ratešić vidljivo je da je društvo bilo po običaju jako aktivno u svim segmentima.Početak godine obilježen je posjetima vatrogasnim društvima i njihovim skupštinama, te osiguranju svetonedeljskog fašnika. Umreženi su kompjutori od strane tvrtke STEINER te održana 82.godišnja skupština društva.Početkom proljeća u suradnji sa Turističkom zajednicom i časopisom Auto-blic izvršeno je čišćenje Svetonedeljskog Brega od starih olupina automobila. Proslavljen je Sveti Florijan te izvršena primopredaja novih vatrogasnih vozila : autocisterne Mercedes te kombi vozila VW. Prisustvovalo se proslavi 80 godina DVD Dubravica i sudjelovalo u organizaciji smotre mažoretkinja. Obnovljena je web stranica kao bi bio lakši pristup informacijama o radu društva i članova.

Image and video hosting by TinyPic

U operativnom dijelu jednom tjedno se održavaju vježbe i edukacije članova sa novom opremom, radi se na uvježbavanjem natjecateljskih ekipa,sudjeluje se na mnogobrojnim natjecanjima, članovi polaze školovanja za strojare i dišne aparate te za vatrogasna zvanja.U 2008.godini imali su 28 intervencija od toga 5 požara na građevini,11 požara otvorenog prostora, te 12 tehničkih intervencija.Osim intervencija i vježbi svakodnevno je vršena dostava pitke vode na području Grada te sudjelovanje na javnoj pokaznoj vježbi „Stara pilana 2008“ u Brezju a koja je bila u organizaciji VZG Sveta Nedelja. Miljenko Šulc iz firme Vatropromet održao je osposobljavanje za Holmatro alate. Sudjelovalo se na seminaru u Bistri na temu „Požari šumskog požara na priobalju“ gdje je predavač bio Mišo Milosavić a u organizaciji vatrogasne zajednice zagrebačke županije, U sklopu Dana općine Lasinje sudjeluje se u tamošnjoj javnoj pokaznoj vježbi.Nadalje u suradnji sa policijskom postajom Samobor učestvuju u projektu „Sajam mogućnosti“ koji je posjetio veliki broj učenika osnovne škole u Svetoj Nedelji.U strukturalnom dijelu društvo broji 69 članova, 41 aktivni član 15 pričuvnih članova, 4 počasna člana te 9 pripadnica vatrogasne mladeži.

Kako je ovo izborna godišnja skupština dana je razrješnica starom i odabrao se novi Upravni i Nadzorni odbor.U sljedečem mandatu društvo će i dalje voditi Marijo Švigir kao predsjednik, Mladen Prahin – dopredsjednik, Matija Požarić – tajnik, Nevenko Čižmešija – zapovjednik te Ivo Skopljak, Boris Nađenović i Petar Mikin kao dozapovjednici a o financijama brigu će i dalje voditi Marija Kovačić.

U svečanom tonu potpisane su Povelje o bratimljenju DVD Sveta Nedelja i DVD Ražanac. Povelju o suradnji i međusobnom pomaganju potpisali su predsjednici društava Marijo Švigir (Sveta Nedelja) i dr.Nediljko Jović (Ražanac). Na kraju su podijeljena priznanje i to Slavku Gabriša dodjeljena je Spomenica 40 godina dok su Dario Marenić, Valentino Špehar, Matija Prahin, Ivan Katanec i Josip Šmerek dobili Spomenicu 10 godina. Brončanom medaljom nagrađeni su Ivo Skopljak i Petar Mikin.

Image and video hosting by TinyPic

Društvo nije zaboravilo ni sve one koji su nekim dijelom sudjelovali u potpori vatrogastvu. Plakete su primili: Ziegler d.o.o , EUROline d.o.o ,Porsche Inter Auto d.o.o dok su Zahvalnice primili: Stjepan Kožić-župan zagrebačke županije, Vatrogasna zajednica zagrebačke županije, MD Centar, Trgovina Matija, Michael Javorović, Damir Prelec, Goran Miletić- Špiranec, Tomislav Lanović, Dario Vignjević, Željko Pisk.
Priznanje je dobio Goran Škarić dok su Kristalnom plaketom nagrađeni Gradsko poglavarstvo Svete Nedelje te Miroslav Merčep zapovjednik smjene JVP Zagreb.



Post je objavljen 09.03.2009. u 16:50 sati.