Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/velikaocekivanja

Marketing

Kratke inspiracije

U današnje vrijeme, razvojem usluga pohrane video zapisa na internetu, poput dobro poznatih YouTube-a i Vimea, otvara se čitav niz mogućnosti koji dopušta modernim umjetnicima da se izraze i predstave svijetu na nove načine. Urbana kultura ovog stoljeća krenula je u neovisnom, indie pravcu i jedino što iskače kao pravilo je - biti svoj.

Romain Colin iz Smashing Magazina je napravio svoj popis kratkih inspirativnih filmova. Kako on navodi, filmovi su nastali da zamijene umjetnikovu mapu, portfelj kojim bi se oni predstavili. Svaki video je skladan skup vještina: glume, režiranja, fotografije, animacije, smisla za posebne efekte i, na kraju, samu obradu nastalog materijala.


Prvi na njegovom popisu je "London" Davida Huberta iz Kanade. U opisu filma piše: "Kada sam ranije ove godine bio u Londonu, stvarno sam htio napraviti video koji ga prikazuje, ali uz sebe nisam imao kameru. Umjesto toga sam snimio više od 3000 slika i sabrao ih u manje od dvije minute."




Slično napravljen film je i "Fireplays" Jona Thomasa. Kroz eksperimentiranje s uklapanjem fotografija u video s odličnom glazbenom podlogom MGMT-a, na svoj način stvara ugođaj vatrometa koji je karakterističan za američki Dan nezavisnosti kada je navedeni uradak i nastao.




Ako još uvijek postoji dijete u vama, oduševit ćete se gledajući "Animals" kreativne skupine koja nosi ime Minilogue. Kombiniranjem jednostavne animacije i jednostavnih video zapisa nastao je ovaj zabavan video.




"A Short Love Story in Stop Motion" Carlosa Lascanoa je klasična sanjarska priča ispričana na još jedan način.




Ostatak filmova pogledajte ovdje, a slobodno navedite i koji novi video mimo ovog popisa koji vas je inspirirao na bilo koji način.

Do slijedećeg posta, puno pozdrava
Lugh

Post je objavljen 08.03.2009. u 11:50 sati.