Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fsrtrsat

Marketing

Riječki beskućnici pobjedili u nogometu Udrugu "Terra"

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Riječki beskućnici - Udruga Terra 7:2 (4:2)

Sastav beskućnici Ri: Emin Č., Nenad G., Goran P. (5 golova), Gojko R., Andrija K., Ilija T., izbornik: fra Juraj Vrančić (2 gola).

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Tekst novinara Igora Duvnjaka u Novom listu:

"Svatko zna svoju muku, životne probleme i križeve koji ga tište, tako je i sa ovisnicima o drogama odnosno sa beskućnicima u Rijeci, koji u širem kontekstu budu spominjani prigodno, ili pak ako se dogodi neki eksces. Baš te skupine su pod teretom svakodnevnih trauma digle glavu, ne prepuštajući se sažaljenju, odlučili su , igrajući nogomet »baciti brigu na veselje«. U dvorani Prve hrvatske sušačke gimnazije odigran je malonogometni susret između ekipe ovisnika iz udruge »Terra« s izabranim sastavom riječkih beskućnika koji pohađaju znano prihvatilište »Ruže Svetog Franje« uz crkvu Svetog Romualda i Svih svetih na Kozali. U ovoj subotnjoj matineji, koju se lako moglo nazvati »nogometom protiv očaja«, u utakmici koju je odsudio Marin Miletić, znani vjeroučitelj Sušačke gimnazije, rezultat nije u prvom planu. Pretendenti su naravno davali sve od sebe, na klupama su bili navijači, kako oni što su »držali palčeve« timu »Ruža svetog Franje«, tako i zaposleni a ovog puta navijačice i navijači u »Terri«, udruzi koja svojim raznim aktivnostima pomaže ovisnicima podnositi njihove razne teškoće. Ovog puta je važan bio susret sam po sebi, izlazak iz sjene na svjetlo dana, druženje, osmijeh zadovoljstva nakon poziranja za zajedničku fotografiju, zadovoljno tapšanje po ramenima i rukovanje poslije utakmice. Ovisnici su zadovoljkni, žele još treninga i utakmica.Za riječke beskućnike, koji su jučer pobijedili, ovo je pak prva u nizu sportskih aktivnosti, koje ih očekuju. U nadolazećem razdoblju će im biti itekako, zanimljivo, barem kada je riječ o nogometu.
– Pripremamo se za 27. ožujka, kada će biti nekoliko nogometnih događanja a završni je utakmica između reprezentacija beskućnika Hrvatske i Slovenije. Ovo će biti prva međunarodna utakmica reprezentacije beskućnika od kada postoji Hrvatska. Sve ovo će biti početak formiranja reprezentacije, koja bi nastupila u Milanu na Svjetskom prvenstvu beskućnika u studenome ove godine. Nikola Jurčević, poznati »vatreni« će doći na Trsat, zamoliti ćemo ga da bude izbornik. Hrvatska reprezentacija će biti sastavljena od beskućnika iz svih gradova u kojima postoje prihvatilišta za njih, kazali su organizatori utakmice.
Sport, kao niti glazba, naravno ne rješavaju životne probleme, ali se uz igru i pjesmu tegobe podnosi lakše. Stoga su inicijative poput ovih dobrodošle, valja ih podržati čim više, uostalom tko može garantirati da i sam jednog dana neće postati beskućnik ili ovisnik".

Free Image Hosting at www.ImageShack.us




Post je objavljen 07.03.2009. u 14:18 sati.