Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/07morsky08

Marketing

odbijam biti resurs! nisan željezna rudača ni nafta! nisan i gotovo!

Photobucket

Vidila san ja odavno di ovo vodi.
Kad su počele dolaziti strane firme u Hrvatsku i kupovati sve živo, pa kad si se tija zaposliti u nekoj od tih firmi, tribalo je napisati RESUME ili CURRICULUM VITAE i adresirati ga na Odjel za HUMAN RESOURCES u toj željenoj firmi. I onda, ako ti se posrići, otići na INTERVIEW i biti manji od makovog zrna pred tim facama koje tako vladaju engleskin i latinskin ka da in se ćaća rodija u Londonu ili u staron Rimu.
HUMAN RESOURCES na mom materinjem jeziku znači LJUDSKI RESURSI.
A ja san u školi učila da su resursi... sad, davno je to bilo, definiciju san zaboravila, sićan se samo da su to bile rude, nafta, prirodni plin i takve (s)tvari, pa ću se pomoći definicijom iz Wikipedije:
"Prirodni resursi su supstance, koje se nalaze u prirodi, a koje se smatraju vrijednim u njihovoj relativno nemodificiranoj prirodnoj formi. Za proizvod se smatra prirodni resurs uz primarne aktivnosti prerade, poput ekstrakcije i pročišćavanja. Zbog toga, rudarstvo, vađenje plina, ribarstvo i šumarstvo se smatraju industrijama prirodnih resursa, dok agrikultura to nije."

Tribali smo, dragi ljudi, skužiti odmah što nam se sprema i u što nas žele pretvoriti. U neživu materiju koja radi. U rudu. Koju će oni prerađivati u proizvode koji im trebaju. Koju će taliti u visokim pećima i mučiti na svakojake načine dok se ne pretvori u iskoristiv oblik.
Di su ona vrimena kad smo se nazivali RADNOM SNAGOM! Kako to gordo zvuči - snaga! Sila, moć.
Tribali smo to skužiti davnih dana kad su menađeri za hjuman resorsis, ti neokolonijalisti i izrabljivači novog doba, počeli u konvojima stizati, i tribali smo ih odmah s granice potirat u tri lipe materine odakle su i došli.
Nek idu u Kinu po resurse, Hrvati nisu nikakvi resursi.

U rudu me pretvoriti, krvitiIsusove!

Odbijam biti pirit, magnetit, nafta ili zemni plin! Jednostavno odbijam. Pa nek oni zaposle nekog drugog ko in sliči u naftnu mrlju ili propan-butan. Ja nisan plin, ja san skroz konkretna. Više sličin u zlatnu polugu.

Eto. Nisan resurs.
I točka.

Photobucket


Post je objavljen 06.03.2009. u 08:08 sati.