Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/2mama

Marketing

Predrođendanski, konstatacija i pitanje

Drage moje, dragi moji kiss

Je2 se iskobeljah iz nekih gripa, temperatura i čajeva. Nisam ja bila bolesna, već oba2 mi djeteta. Ali sad je sve ok, opet smo svi u pogonu.

Sinoć je Veliki gledao Farmu. Ja još nisam uspjela dulje od 2 minute pratiti, a ni ne namjeravam ( ok, bar radnim danima, do petka cool). nego, sluša on sinoć u najavi Simonu kako melje i konstatira:
- I sseeeeeeeeeeeee, pa što ova može pričati. Mama, sorry, ja sam mislio da jedino ti melješ 100 na sat mouthwash

A pitanje je: .. Ovako, moram najprije uvod, pa onda pitanje zubo ( ne, nisam ja u pitanju, već jedna moja poznanica). Dijete je bolesno. Ide na specijalističke preglede u rodnom gradu, ne uspijeva mu se pomoći. Specijalist preporuči majci da ode u Zagreb u neku bolnicu na neku novu pretragu ili po drugo mišljenje ili oboje. Liječnik djeteta piše uputnicu za bolnicu u Osijeku! bangheadbang Svjesno, ne zabunom. Pričajući usput majci djeteta da je Osijek ipak malo bliži, pa eto, liječnik onda treba pisati za tamo uputnicu. Majka zbunjena, al ne želi se petljati u struku stručne, jel nut Odvezu roditelji djeteta dijete u Zagreb, djelomično obave preglede ( moraju ići još jednom). Nitko im ništa ne kaže za uputnicu, tj podatke na njoj. Moja je prosudba da nisu skužili.
Takooo, uvod je gotov.
Zanima me, i pitam vas, ako netko zna:
1. ima li pravo obiteljski liječnik pisati uputnicu za osječku bolnicu, ako specijalista pošalje pacijenta u zagrebačku?
2. ima li pravo uskratiti zato i putni nalog ( a time i pravo pacijenta i pratnje da dobije koliko toliko povrat putnih troškova jer se išlo liječiti u drugi grad)?

Post je objavljen 05.03.2009. u 07:44 sati.