Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/westcoast123

Marketing

Lil' Eazy-E

Image Hosted by ImageShack.us


Eric Wright Junior, poznatiji kao Lil’ Eazy-E, američki je reper i najstariji sin preminulog repera Eazy-E-a. Rođen je i odgojen i Comptonu, u istoj kući u kojoj je njegov otac odrastao. Kada mu je otac preminuo Lil’ Eazy-E je imao samo 10 godina. Na Hip Hop sceni se prvi puta pojavio sa reperom Daz Dillingerom. Lil’ Eazy-E napušta Virgin Records, da bi sklopio ugovor s Universal Motown Records Group u 2006. godini. Počeo je snimati za Kings of L.A. Entertainment i tamo izdaje svoj mixtape “Compton For Life”.
Imao je mnoge duete sa poznatim reperima poput Timbalanda,Snoop Dogga i Nate Dogga i rap grupama poput Bone Thugs-N-Harmony. Njegov album “The Prince Of Compton” bi se trebao pojaviti pred kraj 2007. Datum je upočetku bio 16. 10. , ali je odgođen za malo kasnije,a Lil’ Eazy-E na albumu nema uspješne singove osim pjesme “What We’re Claiming”. Lil’ Eazy-E je bio u svađi s Comptonskim reperom The Gameom zbog toga što The Game u svojim pjesmama previše spominje njegovog oca. Lil’ Eazy-E je disso The Gamea na svojoj pjesmi “Coming From Compton” sa svoga mixtapea “Rebirth Of Gangsta Rap”. The Game je uzvratio pjesmom “120 Bars”. Na pjesmi Lil’ Eazy-E-a “They Know Me” govori o tome kako nitko ne poznaje The Gamea toliko dobro koliko poznaju njega. Kasnije je The Game rekao da je sa njihovom svađom kraj.

“Rapping is something that I was born with, but I got into it two years ago," priča Lil’ Eazy-E "It's just an option I made two years ago, and it was a natural talent, so I decided to just go with it."

Lil’ Eazy-E je priznao da mu je lakše u Rap businessu zbog toga što je njegov otac bio vrlo slavan, ali je isto tako i rekao da će se ozbiljno posvetiti svojoj rap karijeri. Isto tako, Lil’ Eazy-E planira ponovno vratiti West Coastu staru slavu.


DISKOGRAFIJA

2007: The Prince of Comtpon


Post je objavljen 28.02.2009. u 20:51 sati.