Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/podloga

Marketing

Najmladji rektor u povijesti Rijeke

Jucer je bilo glasanje tj. izbor rektora rijeckog sveucilista.
Svi su se slozili da imaju iste programe i iste ciljeve, uostalom strategija je nepravljena do 2013.
Interesantno je da su bili sve muski kandidati ali su napomenuli da su sve oragnizirale zene i da one kao cine okosnicu tima. To sam cula na predstavljanju kandidata.

priopcenje sveucilista - klik -

clanak preuzet sa: www.javno.com
Novi rektor Sveučilišta u Rijeci u sljedećemu četverogodišnjem razdoblju bit će prof. dr. sc. Pero Lučin, dosadašnji prorektor za opće poslove i poslijediplomske studije, odlučio je danas sveučilišni Senat.
Na konferenciji za novinstvo, održanoj nakon sjednice, objavljeno je da je novi rektor izabran u dva kruga. U prvome krugu od petorice kandidata u drugi su krug prošli Pero Lučin i Goran Kalogjera, a u njemu je Lučin dobio 15 od 20 glasova članova Senata. Kandidati su bili i Branko Rafajac, Pavao Komadina i Vinko Kandžija.
Četrdesetšestogodišnji Pero Lučin je 13. rektor Sveučilišta u Rijeci, od njegova osnutka, te najmlađi rektor u povijesti.
Prioritet je osigurati novac za nastavak gradnje sveučilišnog kampusa
Sadašnji rektor Daniel Rukavina, predstavljajući Lučina, rekao je da je Sveučilište dobilo rektora kakvog zaslužuje, pri čemu je istaknuo njegov reprezentativni znanstveni rad te visoki ugled kao nastavnika. Rukavina je rekao kako je zadovoljan tijekom kampanje za izbor rektora, pri čemu je ocijenio da je ozračje i ponašanje kandidata bilo na najvišoj razini uz puno uvažavanje protukandidata. Nakon predaje dužnosti Lučinu 25. travnja Rukavina će u mirovinu, ali će se, kako je najavio, i dalje baviti znanošću i istraživačkim radom.
Pero Lučin je rekao da će se posvetiti intenziviranju suradnje s gradom i Županijom, dodajući da Sveučilište može pridonijeti gospodarskom razvoju kraja. Najavio je jačanje istraživačkog djelovanja na Sveučilištu ističući kako želi da ta institucija uđe među 500 najboljih europskih sveučilišta.
U tom poslu očekuje sudjelovanje Senata. Među Lučinovim prioritetima jest osigurati novac za nastavak gradnje sveučilišnog kampusa.
Pero Lučin rodio se u Trogiru 1962. godine. Predstojnik je Zavoda za fiziologiju i imunologiju te pročelnik Katedre za fiziologiju, imunologiju i patofiziologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci. Predsjednik je Upravnog odbora Nacionalne zaklade za znanost, visoko školstvo i tehnologijski razvoj Republike Hrvatske i član skupine za vođenje pregovora s Europskom unijom u poglavljima Znanost i istraživanje te Obrazovanje i kultura.




Post je objavljen 26.02.2009. u 08:29 sati.