Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoccao

Marketing

Tekući dim


Upoznajte Ann i Kristiana!!

Ovaj simpatični danski par krenuo je u 10 ujutro u obilazak destilerije BRUICHLADDICH u Škotskoj. Na kraju obilaska Kristian je romantično kleknuo na koljeno i preko bačve vhiskya svečano zaprosio simpatičnu Ann. Po njenom blaženom osmijehu može se uočiti da je buduća mlada zadovoljno pristala, a posebno ju je razdragalo kad je doznala da joj je njen Kristian dan ranije kupljenu bačvu vhiskya (na slici) poklonio – umjesto zaručničkog prstena. Kako slatko.....čestitamo.

Image Hosted by ImageShack.us


Najbolji prirodni lijek i raznorazne slične hvalospjeve možete čuti za – whisky. Ovo je malo putovanje na otok Islay. Zahvaljujem jednom mom dragom prijatelju koji mi je pričao o tom škotskom otoku i zainteresirao me za ovo virtualno putovanje.

Dakle, otok se zove Islay, nalazi se u Škotskoj i u njemu je više, većini od nas, potpuno nepoznatih, no vrlo zanimljivih destilerija. Ako vas put nanese, za destilerije, pogotovo ljeti, postoje organizirani posjeti nekoliko puta dnevno. Posjet košta par funti, a na licu mjesta se ta plemenita tekućina može degustirati i naravno kupiti, isto kao i razni suveniri – od čaša, pljoski, privjesaka do odjeće.

Evo nekoliko najpoznatijih destilerija i njihovih proizvoda koji se mogu naručiti online.

LAPHROAIG

Najveća i najpopularnija destilerija. Pošaljite im brojeve bar coda otisnutog na kupljenoj boci i postat ćete član kluba. To donosi neke popuste i druge male pogodnosti. Više o svemu na njihovim odličnim stranicama.

Image Hosted by ImageShack.us
Cijena 29.99 GBP


Naravno, uz vrhunski whisky, dobro će doći i malo čokolade.

Image Hosted by ImageShack.us
Cijena 4.00 GBP


BRUICHLADDICH

Već je gore spomenuta ta destilerija koja je pomogla našem junaku Kristianu da se probije do srca voljene Ann. Već je Kristianov pothvat sasvim dovoljna preporuka toj destileriji. Evo nekoliko proizvoda koje možete pokloniti svojoj dragani, jer jedno od važnih pravila je - poklanjaj ono što piješ. Više o tome - ovdje

Image Hosted by ImageShack.us
Cijena 78 GBP


Image Hosted by ImageShack.us
Cijena 53 GBP



ARDBEG

Još jedna od mnogobrojnih vrhunskih destilerija.

Image Hosted by ImageShack.us
Cijena 27.49 GBP


Sve u svemu, taj nenadmašni okus dima u dobrom whiskeyu, mog je prijatelja – za razliku od mene - doveo i domirisao tamo uživo. Obišao je više destilerija i o tome napisao članak za hrvatsko izdanje Playboy magazina. Iako mu nije teško palo recenzirati škotske destilerije (naprotiv), razočarano je priznao da bi mnogo radije (kao čovjek dobrog oka, ukusa i smisla za lijepo) učestvovao u snimanju duplerice istog magazina. Nije da mu ne vjerujem, ali moram primjetiti da postoje ljudi koji godišnji odmor koriste za višestruki obilazak škotskih destilerija whiskya.

Neka za kraj ovog malog teksta ponovno bude ovdje stavljena čuvena pjesma "Whisky in the jar", ali u obradi grupe Thin Lizzy, koja je ovu narodnu pjesmu pretvorila u vanvremenski klasik za sve generacije.



Thin Lizzy - Whiskey in the Jar (Top of the Pops 1973) [HQ]






Post je objavljen 25.02.2009. u 11:16 sati.