Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vezenje

Marketing

Prigorski dan 2009

Jučer je u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisindki, održan 6. "Prigorski dan". Prošle godine je osnovana i udruga pod istim nazivom, a čini ju sedam podsljemenskih društava koje njeguju tradiciju zagrebačkog kraja, a to su HKUD Prigorec - Markuševec, HSPD Podgorac - Gračani, HKPD Bosiljak - Čučerje, KUD BukovacKUD Frankopan-Remete, FIS Remete i moje društvo HSPD Sljeme - Šestine.

Program je bio odličan. Organizatori su dali puno truda, da sve funkcionira, ali i svako društvo pojedinačno. U svim tim točkam posebno oduševljenje izaziva brojnost djece i mladih ljudi, na kojima ta tradicija ostaje.

Dan je bio pun dinamike i žurbe. Od uzbuđenja sam se probudila u 4.40 ujutro. Ispeglala sam tri nošnje. Dvije ženske i jednu mušku. Za sina, malu švelju Petru i sebe, a tu su bili i izlošci. U 14 sati smo krenuli.

Švelje su imale izložbu u foajeu koncertne dvorane. Puno se je ljudi raspitivalo za naše radove. Pokazali su veliki interes i svi se čude da ima netko da još radi na nošnjama. Došle smo četiri sata prije koncerta, kako bi aranžirle naš štand. Zatim su slijedile pjevačke probe, a nakon toga oblačenje ženskog zbora. Pošto je nas devetnaest s dirigenticom plus voditeljica tamburaša i njena kći Jelena koja je isto u mojim malim šveljama, dok smo završile s oblačenjem, ja sam već skoro, od umora pala u nesvijest.

U 19 sati je poćeo koncert, a naše je društvo bilo na redu u 19 i 30.
Prije početka koncerta i za vrijeme pauze, Ružmarinka i ja smo trčale između zborašica i švelja. Nakon koncerta smo se zadržale još jedan sat i
krenule kući umorne ali zadovoljne dobro obavljenim poslom.

Evo nekoliko slika s koncerta i izložbe.


Od Prigorski dan 2009.


Od Prigorski dan 2009.


Od Prigorski dan 2009.


Od Prigorski dan 2009.


Od Prigorski dan 2009.


Od Prigorski dan 2009.


Od Prigorski dan 2009.


Od Prigorski dan 2009.



Od Prigorski dan 2009.




Post je objavljen 23.02.2009. u 17:46 sati.