Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framavosta

Marketing

Korizma!

"Korizma je priprema za Uskrs. Korizma ima isti smisao kao i križ koji nosimo svakog dana. Križ nije sam sebi svrhom nego je put do Uskrsa, put do raja. Križ zato nosimo da na njemu umremo sebi, tj. da umre naš "ja", da bi u nama uskrsnuo Krist. Divno je to doživio i izrekao sv. Pavao kad je rekao: "Ne ži­vim više ja, nego u meni živi Krist."

Odricanja u korizmi imaju upravo taj smisao da "mi" biva­mo manji, a Krist da u nama raste. Ma koliko postili u korizmi, odrekli se slatkiša, mesa i druge hrane, ako se nismo odrekli mržnje, zlobe, klevete, nećemo doživjeti svu ljepotu i puninu Kristovog uskrsnuća koje je pobjeda Dobra nad Zlom, svjetla nad tamom. Ta pobjeda Dobra nad Zlom, svjetla nad tamom treba se dogoditi u našim srcima. Uskrsli Krist koji je s nama, ali i u nama u sve dane do svršetka svijeta, uvijek nam daje snagu da se u nama do­godi ta pobjeda. Na nama je samo da mu otvorimo vrata svog srca i da ga zamolimo da zauvijek ostane "zaključan" u našem srcu.

i nikad nemojte zaboraviti:
"Isusova smrt je najsvetija i najuzvišenija žrtva koja je Bogu Ocu ikad prikazana. Ona je vrhunac Isusove ljubavi i poslušnosti prema Ocu i njegovoj volji. U Isusovoj smrti na križu obistinjuju se Isusove riječi Nikodemu - da je Bog tako ljubio svijet da je dao svog jedinorođenog Sina da ne pogine ni jedan koji u nj vjeruje, nego da ima život vječni."



Post je objavljen 23.02.2009. u 08:53 sati.