Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fsrtrsat

Marketing

Korizma nam stiže!

Image Hosted by ImageShack.us


Uskoro će Korizma, vrijeme odricanja, promišljanja. Slušam prispodobu o 'Ocu i izgubljenom sinu'. Mene brine, zapravo, onaj ''neizgubljeni sin'', koji je ostao u Očevoj kući. Jasna je slika Oca, milosrdnog, brižnog, punog ljubavi, te sina koji je umro i ponovo spašen. U njemu vidim pobjedu ljubavi Očeve. Sin koji boravi u kući Očevoj, koji ima sve što i Otac, jer sve je njihovo a ne njegovo, nezadovoljan je.
Zar nisu nezadovoljne mnoge sestre i braća u Isusu Kristu i danas? Zar ne reče jedna moja sestra iz bratstva ''…pa mazimo te beskućnike, Bože mi prosti, a naša braća i sestre?'' A mi u kući Očevoj? Zar ne čujem kad zalutaju poneki u Prihvatilištu ''….pa što im fali, vidi pun hladnjak hrane, ni ja to nemam doma!?'' Da li smo mi zaista s Ocem? Što radimo u kući Očevoj ako nas izjeda ljubomora, zavist? A Otac je tako milosrdan. Kod njega ima dovoljno za sve. Nismo naučili dijeliti, zahvaljivati, slaviti s Ocem.
Dopustimo da Očeva ljubav dotakne naša srca kako bi mogli ljubiti kao On. Neka nas zagrli, otvori srce i očisti ga u Korizmi. Neka Ljubav bude ljubljena.

s. Vilma Mlinarić

Post je objavljen 20.02.2009. u 15:18 sati.