Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Savijača od kiselog zelja s lisnatim tijestom

Image and video hosting by TinyPic


500 g lisnatog tijesta
1 žumanjak, 2 žlice mlijeka
kiselo vrhnje za premazivanje


Nadjev
250 g krumpira
500 g kiselog zelja, sitno naribanog
1 crveni luk
2 češnja češnjaka
maslac za prženje
1 čajna žlica kumina
1 jaje
pola svežnja nasjeckanog peršinovog lišća
sol, papar



Krumpir skuhajte u kori, ogulite ga i zdrobite u pire.

Obje vrste luka očistite i sitno nasjeckajte.
Rastopite malo maslaca pa dodajte luk i kratko ga popržite. Dodajte zelje i kumin pa pržite na laganoj vatri da zelje omekša. Dodajte zdrobljeni krumpir, peršinovo lišće, jaje i začine. Dobro promiješajte i ostavite da se ohladi.

Lisnato tijesto ostavite da se odmrzne.
Paket lisnatog tijesta koji se može kupiti u ovim krajevima obično sadrži dva komada tijesta po 250 g. Ako imate neko drugačije pakiranje, napravite manje ili veće savijače, ili zamotuljke... što god hoćete.

Ako imate dva komada lisnatog tijesta od 250 g, svaki komad posebno razvaljajte (sasvim tanko) i premažite polovinom nadjeva. Savijte u savijaču. Slijepite krajeve savijača da nadjev ne izlazi.
Obje savijače položite u lim obložen papirom za pečenje, mjesto gdje se spajaju krajevi kora okrenite prema dolje.

Žumanjak umutite s 2 žlice mlijeka i time premažite savijače.
Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite oko 30 min. Po potrebi pecite duže, da lisnato tijesto ne bi ostalo sirovo. Za vrijeme pečenja savijače 2-3 puta premažite kiselim vrhnjem.
Pred kraj pečenja pojačajte temperaturu ako se nisu zapekle odozgo ili ugljučite infra grijač (žar).

Poslužite mlako.

Image and video hosting by TinyPic


Slični recepti
Savijača od blitve, poriluka i paprike
Savijača od kiselog zelja
Savijača s mahunama
...




Post je objavljen 20.02.2009. u 22:05 sati.