Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Sunčani Hvar pred bankrotom; gdje ste sada Mesiću, Sanaderu i Polančecu?



Kada smo prije dvije godine pokrenuli događanja oko afere Sunčani Hvar, mnogi nisu htjeli vjerovati u napisano. Pisali smo o sumnjivom JPP-u između Orco grupe i Vlade RH. Prema objavljenim tajnim ugovorima vidjeli smo da se tu u biti radi o čistoj privatizaciji, a da od JPP-a nema ništa. Nisu nam vjerovali. Govorili su da smo protiv Sunčanog Hvara i da želimo otjerati kompaniju spremnu na ulaganje u Hrvatsku. Sanader, Polančec i Mesić u više navrata podupirali su Orco grupu tvrdeći da se radi o dobrom ulagaču i da afera Sunčani Hvar ne postoji.

Ovih dana na vidjelo su isplivali pravi razmjeri tzv. JPP-a koji je Sunčani Hvar dogurao pred bankrot uz svesrdnu asistenciju ponajprije Vlade RH na čelu s premijerom Ivom Sanaderom i ministrom Damirom Polančecom koji su po izbijanju afere čvrsto branili tajni ugovor koji nikad nije bio službeno objavljen. U ovom trenutku Sunčani Hvar duguje preko 400 milijuna kuna što je više nego cjelokupna vrijednost te tvrtke. Manageri su zbrisali, a radnicima koji su ostali bez plaće, poručili su da ukoliko su gladni, dođu jesti u kuhinju Sunčanog Hvara. Što će jesti njihove obitelji, nisu rekli.

Pitate se kako je to moguće? Jednostavno… Čim je Orco ušao u Sunčani Hvar dizao je kredite praktički na sve što je uložio i zatim isisavao na sve moguće načine. Drugim riječima, sve što se radilo u Sunčanom Hvaru, radilo se posuđenim novcem na ime Sunčanog Hvara. Orco nije dao ni kune i ne samo da nije dao, već je dobio i više što kroz bonus dionice koje mu je Vlada RH poklanjala šakom i kapom, što kroz razno razne načine isisavanja novca, a o managerskim milijunskim premijama unatoč negativnim rezultatima poslovanja da i ne govorimo (samo 2007. ostvareni gubitak je bio oko 113 milijuna kuna). Više o svemu pročitajte na stranicama www.stari-grad.hr

Post je objavljen 16.02.2009. u 10:02 sati.