Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/radnicki

Marketing

Sindikalni poduzetnici

Medjimurje Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Čakovec, 10. veljače 2009. - U novom broju regionalnog tjednika «Međimurje» novinar Vlado Trstenjak objavio je članak s naslovom «Čija je tvrtka «Partnerstvo» d.o.o.?», s nadnaslovom «Sindikati kao poduzetnici» i podnaslovom « Na pomolu sukobi sindikalista Veblea i Šmitrana», koji prenosimo u cijelosti:
«Razjedinjena sindikalna scena na kojoj imamo apsurdnu situaciju da se na sve manje članova pojavljuje sve više sindikata, ovih je dana dodatno uzdrmana najavama istupanja Sindikata tekstila, obuće, kože, gume Hrvatske iz sastava SSSH-a.
U subotu je u Čakovcu boravila predsjednica SSSH-a Ana Knežević, koja , na brzinu organiziranoj konferenciji za novinare, nije štedjela čelne ljude TOKG-a. Knežević je upravo apsurdnim nazvala činjenicu da je unutar TOKG-a osnovan novi sindikat pod nazivom Sindikat modne industrije Hrvatske. Sjedište sindikata je na adresi Trg Republike 1 u Čakovcu (!), (zgrada Sindikata), a o tome nitko nije imao pojma, pa ni regionalni povjerenik SSSH Franjo Veble, kojeg o “ustupanju” adrese nitko ništa nije pitao. Prvi predsjednik novog sindikata bio je regionalac TOKG-a Savo Šmitran. Ali, tu nije kraj priči. Sindikat modne industrije Hrvatske, kao jedini osnivač, osniva tvrtku “Partnerstvo” d.o.o. za usluge. Sjedište tvrtke je u Zagrebu, na Trgu kralja Petra Krešimira IV., na broju 2, a djelatnost joj je poduka iz područja zaštite radničkih prava, izdavačka djelatnost, organiziranje seminara, kongresa, savjetovanja. Direktor “Partnerstva” je Josip Zidanić, nekada potpredsjednik SSSH za pitanje financija, zatim predsjednik TOKG-a, a danas, iako u mirovini, potpredsjednik TOKG-a. Zidanić, po Statutu, budući da je u mirovini, ne bi smio obnašati dužnost potpredsjednika, a na raspolaganju mu je 24 sata dnevno službeni auto Sindikata. Zanimljivo je da je uplaćeni temeljni kapital iznosio 2 milijuna kuna, Knežević tvrdi da je to novac TOKG-a, u trenutku kad je TOKG tvrdio da je u teškoj financijskoj situaciji «.

Post je objavljen 12.02.2009. u 09:17 sati.