Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/islak

Marketing

prođe jedan dan

07.00 buđenje zijevzijevzijev
.........pas je gladan, to pod prvo. Tek poslije toga ima pas i druge potrebe....rolleyes


Photobucket


Photobucket


Photobucket




prije podne eek
.................moja mrska zadaća,.......jako mrska....kuhanje ručka. crynonjaminocry
Neki dan sam barem kuhala nešto šta ja volim! Varivo od poriluka. Mljac! Kad sam oprala poriluk, uživala sam u ljepoj zelenoj boji. I dohvatila sakatu Olymppussy. Da napravim par povrtnih aktova. U zanosu dohvatim još malo hrane zanosnih boja. Evala svite, golo voće i povrće! Kategorija ovog dijela posta - erotika! naughty

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Varivo je bilo odlično. Ne savršeno, ali odlično! A "neki" od nas trebaju kruh uz baš svaki obrok. Dan prije radila sam pizzu (još jedno moje omiljeno jelo). I napravila štrucu kruha. Finog, jako finog.

Photobucket


Početak mjeseca dobro je vrijeme za priuštit si mali luksuz. Tako je ovih dana bilo i kremšnita. Ne baš onih pravih, s lisnatim tijestom. onih malo manje pravih, s keksima za podlogu i čokoladom po šlagu. Molim pažljive blogerice i blogere da primjete kako na mojim kremšnitama ima
šlaga! belj

Photobucket


E...da....prođe jedan dan, dan kao san...
Moj pas ima omiljenu igračku. Šta sve s njom radi...joj, joj... Ali po njoj vidim kako mi je narasla ta mala pasica. Prasica. Nije mi se dalo tražit disk s slikama pa sam išla uzet na jedno drugo mjesto. zujo
Prije par mjeseci bila je manja od igračke

Photobucket

Sad je veća od igračke. Niš....pozdravljam svih i ....hev a najs dej! wave

Photobucket


Photobucket




Pssssssst! Sjećate se Dubrovačkih trubadura? Ajde recite da vas ovi zvuci ne sjećaju na bose noge, sol u kosi, majčine zagrljaje...u vrijeme kad su čarolije bile normalni dio svakog dana, kad su se oči još širile u čudu na svijet oko nas...Ajde, recite da vas ne odvode ovi zvuci tamo...u djetinjstvo slatko....

aaapdejtić
Ja kuham ovakvo varivo i slasno je za prste polizat. :)

Recept za tijesto za pizzu/kruh
1/2 kg brašna, nekog tipa glatkog belj
žličica šećera
1 kockica kvasa
1 dcl mlijeka ili vode, toooplooo
1 jaje
1 jogurt
maslinovo ulje ...ko ima, ko nema, oooodlično bilo koje osim motornog
i sol
..................................................................................................................
umiješat kvas s malkice bašna, šećerom i toplim mlijekom
sve sastojke smiksat s dignutim kvasom ...ja ne mijesim, ja uzmem mikser, ja lijena belj
tijesto podijelit na najmanje dvije lopte i ostavit ih da se dižu oko 40min na pouljenoj površini i premazane uljem
ne mijesit više, samo razvaljat (to za pizzu)
umijesit štrucu i stavit u namašćen oblik za pečenje (to za kruh)

I jer sam predobra, evo recept za kremšnite, iako mi se fakat više ne da klikat
Ovo je osnovni recept, osnovna kolićina itd a vi se onda mislite koliko bi jeli i tome prilagodite velićinu tepsije. Tako.
1 l mlijeka
6 jaja
20 dag oštrog brašna (ko se usudi, može i 18 dag!smijeh)
25 dag šećera
vanilija
rum
limunova ili narančina korica
................................................
napravit čvrsti snijeg od bjelanjaka i pola šećera
žutanjke i ostale sastojke miješat s malo mlijeka da nema grudica
zakuhat ostalo mlijeko i ulit ga u žutanjke
kuhat stalno miješajuć dok krema ne zgusne
na kraju pažljivo umiješat bjelanjak

ajme...........nut


Post je objavljen 11.02.2009. u 00:32 sati.