Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dubai2

Marketing

Naj...

"Dabogda imao, pa nemao..." jedna je od najgorih kletvi koja se moze cuti na Bliskom Istoku. Zaista, lako se naviknuti na bolje, a kad se navikne na bolje tesko se vratiti nazad na gore, iako je to gore jos uvijek dobro. Dubai je naviknuo svake godine iznjedriti nesto novo najvece, najvecu zgradu, najpoznatiji hotel, najskuplji hotel, najskuplji auto, naj-ovo, naj-ono...
Medjutim, kako je dobra krize i projekti u vrijednosti 25 milijardi dolara su otkazani, ovih dana treba biti iznimno kreativan za napraviti nesto naj. Bez obzira kako malo i nebitno, mora biti naj. U trazenju ideja za glupe rekorde u Dubaiju su se prisjetili male balkanske nacije koja svake godine svakodnevne probleme utapa u najveci bakalar, najveci fis-paprikas, najdulju pitu, vezivanje najdulje kravate...
Tako smo ovaj tjedan dobili najveci biryani. Iako se u pravilu nadmecu (da ne kazem podmeci jedni drugima), sefovi kuhinja najvecih dubajskih hotela su udruzili kuhace i jucer u Global Villageu i oborili svjetski rekord u kuhanju ovog buckurisa porijeklom iz Indije. Sponzor je lokalna farma pilica, Sadia, koja je za ovu svrhu izdvojila ni manje ni vise nego 900 pilica. Osim toga, morali su napraviti i veliki 700kg tezak kazan koji je posebno za ovu svrhu izradjen u celicani u Sharjahu.

Image Hosted by ImageShack.us

Osim 900 pilica naslo se unutra 240 vreca rize, 4500 lukovica, 845 rajcica, 8kg chillija, 125 pakiranja maslaca, 800 jogurata, 180 litara ulja, 240 limuna, 12 litara mlijeka, 25kg mente, kilogram safrana, 25kg korijandera, 12 kila dzumbira, desetak kila raznog lisca koje raste samo u Indiji, a da ubiju svaku nadu za moj dolazak na ovu gastronomsku festu jedan od 30-ak kuhara je u citav kazan stavio 1.2kg klincica.

Image Hosted by ImageShack.us

U konacnici, kad se sve smijesalo dobilo se 2.5 tone omiljenog indijskog obroka koji je razveselio preko 30 tisuca posjetitelja.



Post je objavljen 07.02.2009. u 18:19 sati.