Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berix

Marketing

Škola od Byron Katie

Više puta sam na ovom blogu spomenuo The Work od Byron Katie. Rekao sam da ću i kad skupim 20 sati iskustva napisati post o tome, ali nisam to učinio - odlučio sam da ću sačekati da završim The School. Škola traje 9 dana, u periodu od 13.3 do 22.3. u Los Angelesu i vodi je Byron Katie. Škola se bazira na njezinoj tehnici The Work.

Nisam nikad bio u USA, pa eto prilke da stavim i kvačicu na to - mada s obzirom na program rada škole (počne u 7 ujutro i završava oko 21 navečer - i tako svaki dan) i toga da je hotel smješten dosta izvan centra (vrlo blizu aerodroma), LA vjerojatno neću ni vidjeti - ali i nije mi baš žao; mlad sam - bit će još prilika ako mi to bude stvarno bitno.
Nisam se nikad ni vozio pravim avionom - a sad ću se voziti cca. 17 sati u svakom smjeru. Vozio sam se samo jednom u jednom sportskom aviončiću, došlo je vrijeme i za big one. yes

Ono što je meni bila prepreka i što me je dovodilo u dvojbu da li da krenem u školu ili ne je cijena toga. Kad se sve zbroji - hotel, avionska karta, viza, džeparac i ostali sitniji troškovi iznos je oko 30 000 kn što je za mene u ovom trenutku respektabilan iznos. Ako nešto košta do tisuću kn, a to želim, onda to i kupim bez previše razmišljanja jer je to unutar mojih granica financijskog komfora. Međutim 30 000 kn definitivno izlazi iz moje zone financijske udobnosti i ako ću potrošiti takav iznos, onda ipak dosta razmišljam o tome.

Tu su razne dvojbe uma - da li vrijedi toga, što ako to završim i ne budem to primjenjivao, što ako mi se nešto dogodi što će zahtjevati financijsku intervenciju, a ja to neću moći napraviti jer sam potrošio svu ušteđevinu, što ako dobijem otkaz na trenutnom poslu, odlazak u LA nije banalan - što ako se nešto zakomplicira u svemu tome. To su samo neke od dvojbe koje su mi dolazile.
I za svaku od tih dvojbi, moj um bi mogao bez problema pronaći razloge zašto svaka od tih dvojbi ima neke realne osnove.

Npr. "što ako to završim i ne budem to primjenjivao" - ja sam završio jako puno tečajeva, kupio razne gadgete - i ako nešto sada i primjenjujem, tada je to minimalno. I nije neki problem ako platim nešto 1000 kn, pa to ne koristim - ali ako nešto platim 30 000 kn i to ne primjenjujem - onda oko toga moj um ima problema. wink

Postojali otpori uma ili ne, bili oni racionalni ili ne, ja sam donio odluku da odem i u skladu sa time sam već i platio avionsku kartu i veći dio troškova hotela i škole. Još mi ostaje da dobijem vizu i dođem sretno do LA-a i nazad...

Post je objavljen 07.02.2009. u 12:40 sati.