Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Sastanak s NATO timom u MVPEI-u

Državna tajnica za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija i voditeljica izaslanstva u pregovorima za pristupanje Republike Hrvatske NATO-u Bianca Matković sastala se u petak, 6. veljače 2009. godine, u Zagrebu, s predstavnicima NATO tima koji borave u posjetu Hrvatskoj, a u okviru praćenja provedbe reformi kao dijela pristupnog procesa Republike Hrvatske NATO-u.



Državna tajnica Matković izvijestila je članove NATO tima kako se ratifikacija Protokola o proširenju NATO-a na Republiku Hrvatsku odvija svojim planiranim tempom, podsjetivši pritom kako se na nju čeka u još samo šest od ukupno 26 država članica Saveza. Izrazila je uvjerenje kako će do pristupanja Hrvatske u punopravno članstvo NATO-a doći u travnju ove godine, odnosno na svečanosti obilježavanja 60. obljetnice osnutka NATO-a na summitu u Strasbourgu i Kehlu. Također je kazala kako će Hrvatska do tada nastaviti s ispunjavanjem preostalih planiranih reformi i inicijativa.

Članovi NATO tima izrazili su zadovoljstvo visokom razinom učinkovitosti u provedbi dosadašnjih reformi važnih za pristupanje Hrvatske NATO-u. Posebice su pritom istaknuli kako je veliki napredak učinjen u pogledu reforme pravosuđa, borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala, te povratka izbjeglica i povrata imovine.

Državna tajnica Matković istaknula je kako je potpora hrvatske javnosti za priključenje u NATO najviša dosad. Takvim povećanjem javne potpore kod hrvatskih građana zadovoljstvo su izrazili i članovi NATO tima.



Post je objavljen 06.02.2009. u 11:48 sati.