Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fvkml

Marketing

PROJEKCIJA U GRUBIŠNOM POLJU

Image Hosted by ImageShack.us


Fvk "Mirko Lauš" u duhu suradnje s mnogim udrugama i institucijama danas je gostovao u Dnevnom boravku Crvenog križa u Grubišnom Polju. Održana je projekcija nagrađivanih filmova "Štefina i Ivina" te "Štefina i Ivina 2". Okupilo se oko dvadesetak osoba, korisnika i osoblja programa Dnevnog boravka. Zdravko Jakupec voditelj FVK pozdravio je domaćine, informirao ih o snimanju filmova u Pitomači od 1957. godine na dalje, o svjetski poznatom Kino klubu "Slavica" i njegovom voditelju Mirku Laušu te o radu našeg kluba. Prisutni su odgledali filmove a između filmova gospođa Barica Mihoković pročitala im je humoresku "Ko je gospon" na kajkavskom dijalektu .
Za ovaj događaj zaslužna je Dijana Šelišam voditeljica programa "Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama" u Grubišnom Polju, koja je istaknula i slijedeće: Grad provodi ovaj program od 2006. godine. Do sredine 10. mjeseca 2008. imali smo samo pomoć u kući. Potom je otvoren Dnevni boravak. Radimo puno, ali osjećamo da smo još na početku događanja. Dnevni boravak broji 84 evidentirana korisnika, a u ukupnom programu zbrinjavanja imamo 260 korisnika. Nastojimo svaki tjedan ostvariti barem jednu veću aktivnost. Ograničeni smo prostorno, ali smatramo to privremenim. Očekujemo da ćemo se ovog ljeta preseliti u veći prostor, pa će nam tada i aktivnosti biti opsežnije. Redovito imamo radionice u koje su direktno uključeni korisnici. Njih organizira i sa korisnicima provodi naša domaćica Željka Horvat. Liječnik opće prakse dolazi i drži predavanja, za što su vrlo zainteresirani naši korisnici. Imamo organizirana mjerenja tlaka i šećera, što provodi naša medicinska sestra zaposlena u Programu. Korisnici se relaksiraju uz televiziju i muziku, uz kavu i čaj. Usput članice rade razne ručne radove.
" Osoblje nam je zaista dobro, kako ovdje, tako i na terenu", rekla je Marija Bebeniković, povremena korisnica, 6 km udaljena od centra. " Osobno imam problema sa vidom. Puno se družim s bakom u susjedstvu, koja vidi još manje, ali povremeno obje dođemo u Boravak, iako nam je daleko. Domaćice su nam drage, korisne i potrebne. S vama gostima bilo nam je jako lijepo. Baš smo svi uživali. Hvala vam i dođite nam opet", rekli su prisutni korisnici, domaćica Željka Horvat i voditeljica Dnevnog boravka Dijana Šelišam.

Barica Mihoković

Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 05.02.2009. u 19:59 sati.